Това управление ще бъде конструкция-изключение, която да е мост между

...
Това управление ще бъде конструкция-изключение, която да е мост между
Коментари Харесай

Иванов: Управлението ще е трудно, може да се окаже преходно

Това ръководство ще бъде конструкция-изключение, която да е мост сред епохата на Бойко Борисов и новата политическа структура. Основната му характерност е, че е първото след Борисов. Затова считам, че може да има временен темперамент. Той може да проличи след локалните избори.

Това съобщи за БНР Христо Иванов , съпредседател на " Демократична България " и ръководител в оставка на " Да, България ".

" Форматът на сключване на съглашението - на база на двустранни съглашения, е нещо, което ние предложихме. Това отразява логиката на образуване на тази структура - има мандатоносител, който е формирал обединението въз основата на двустранни договаряния. Мандатоносителят договаря изискванията, при които получава поддръжка от съответната друга политическа групировка ".

Според него това ръководство ще е мъчно и може да се окаже с временен темперамент:

Във връзка с избора на министри за новия кабинет Христо Иванов уточни, че мандатоносителят, с цел да реализира болшинство, се е налагало да приема вреди.

Според него, в случай че съветниците в министерствата се държат като надзорници без потребна функционалност, един политически кабинет има способи да ги изолира.
Избират новото държавно управление на съдбовна дата и час
Извънредното съвещание на Народното събрание, на което би трябвало да бъде определено новото държавно управление, ще стартира в 13 ч в понеделник, 13 д...

" Нашата тактика ще бъде това да са потребни хора, потребни като координатори сред екипа и нас, предвид на образуване на общо единодушие по политики. Министърът Х не може самичък да си прокара дневния ред през Народното събрание, в случай че няма поддръжка на цялото болшинство ", безапелационен бе Иванов.

Той акцентира, че в този момент би трябвало да се реформира прокуратурата, тъй като " това е приоритет, за който няма да се съгласим да бъде анулиран и оставен за по-късно ".

Христо Иванов разясни, че промяната на службите е извънредно значим приоритет за Демократична България:

" Разбираме, че по време на служебното държавно управление трябваше да се създадат смени в изискване на неотложност. Назначаване на непрекъснати титуляри от служебно държавно управление съгласно нас не беше добра концепция. Трябва да се ребалансира бранша, с цел да има обезпечен парламентарен надзор върху него ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР