Това управление мина под знака на многото скандали, но нито

...
Това управление мина под знака на многото скандали, но нито
Коментари Харесай

Политолог: Гражданите протестират срещу посредствеността в политиката

„ Това ръководство мина под знака на многото кавги, само че нито един от тях не докара до такова политическо неодобрение. В един миг държавното управление реши, че към този момент, каквото и да се случи, обществото е в незаинтересованост и няма да предприеме дейности. Този го извади от това подвеждане “. Това сподели в изявление за БГНЕС политологът.
Според Панчугов, макар сходствата с предходни случаи на публично неодобрение, този митинг се оказал по-различен, а с него жителите са си върнали концепцията, че точно те са суверенът.
 Делян Пеевски, Хиполенд, Осемте джуджета и митингите - една позиция Делян Пеевски, " Хиполенд ", " Осемте джуджета " и митингите - една позиция
Коментарите по акцията на четири организации в Хиполенд, разкритията из тъмните потайности на " Осемте джуджета " и митингите не стихват. Пр...
„ Често го съпоставяме с този през 2013 година, само че тогава митингът беше доста по-профилиран. Профилът на хората тогава беше доста по-ясен, а той по този начин и не съумя да излезе от столицата. Сега обаче, през цялото време, митингът сплоти към себе си доста разнообразни хора. Те желаят да зададат ясно избрани въпроси, като да вземем за пример: Кой стои в основата на българското ръководство? “, счита политологът.
Той се аргументира с няколко интернационалните проучвания, измежду които и такова на „ International Republican Institute “, съгласно данните от които над 70% от българското общество не мисли, че решенията се вземат от държавното управление и политиците. Над 60% пък са уверени, че олигарсите и огромните предприемачи са тези, които ръководят страната.
„ В момента, в който станахме очевидци на следващите провали на страната – дали в Росенец, където държавна територия е била завзета, дали изборните акции на прокурор, тогава тези проценти добиха смисъл. Хората схванаха, че могат да реализират нещо посредством политически дейности, посредством митинги. Това направи този митинг друг, по-влиятелен “, разяснява Панчугов.
Възникналата ескалация на напрежение политологът изяснява по този начин: „ Всеки, който чака един митинг да остане хубав и прелестен, не схваща какво значи митинг. Колкото повече се отсрочва решението, толкоз повече ще се радикализират и двете страни, толкоз повече разговорът ще бъде неосъществим и толкоз по-грозно ще свърши тази обстановка “.
„ Това ръководство наложи посредствеността. Българското общество желае да знае по кое време професионализмът и политическа воля ще се върнат назад в ръководството. Това са огромните въпроси “, добави още Панчугов.
 Деница Сачева: Няма връзка сред митингите и инспекцията в Хиполенд Деница Сачева: Няма връзка сред митингите и инспекцията в " Хиполенд "
Не желаеме инспекции на контролни органи да се преглеждат като принуда против българския бизнес, съобщи министърът на труда и обществената п...
Според него опитите на някои политици да яхнат гражданската сила също ще се окажат без триумф.
„ В огромната си част протестиращите жители са против тази мимикрия. Опитът на разнообразни политици да се пребоядисат и покажат какъв брой нови са станали, откакто внезапно са разкрили морала в политиката, не заблуждава никой от българските жители. Все отново обаче този митинг е политически, тъй като желае политическа смяна “, подсети Панчугов, съгласно който жителите добре знаят тъй като са на площада, само че огромният диалог е по какъв начин наподобява тази политическа смяна и кой я въплъщава. Ако хората не припознават други политици, би трябвало да припознаят себе си като такива, счита той.
Идеята на ръководещите да дадат рестарт на обществено-политическата система у нас посредством нова Конституция и привикване на Велико Народно заседание, както и методът на написването на план на главен закон, политологът дефинира като посредствени, което единствено подклажда гражданското неодобрение.
„ Когато ти излезеш и кажеш, че страната има потребност от рестарт, когато си бил в ръководството в границите на 10 години, значи ти си част от казуса, счупил си тази страна “, разяснява още Панчугов и добавя: Покрай дебата за това видяхме нещо доста нездравословно и това е политическия шантаж. Това ръководство стана пленник на болшинството, което сътвори. Заложник на популистки щения на така наречен патриоти “.
За образец в поддръжка на тезата си дава и водача на ВОЛЯ Веселин Марешки, който подписа планове, макар че неведнъж съобщи, че няма да го направи, а най-после искрено призна, че даже не го е чел.
 Протест пред районния съд в София, вътре гледаха ограничения на арестуваните на 2-ри септември  *(ОБНОВЯВА СЕ) Протест пред районния съд в София, вътре гледаха ограничения на арестуваните на 2-ри септември * (ОБНОВЯВА СЕ)
В 9 часа протестиращи от " Възраждане " се събраха пред постройката на Софийския областен съд, където ще се гледат делата на арестуваните при...
Според Панчугов българските жители не би трябвало да чакат решение на личните си проблеми от Брюксел и в този смисъл предвижда, че митингите у нас ще продължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР