Това стана ясно от изявление на новата коалиция след изслушването

...
Това стана ясно от изявление на новата коалиция след изслушването
Коментари Харесай

ПП-ДБ поискаха оставката на Сарафов заради “тежката манипулация” със семейството в колата на Гешев

Това стана ясно от изказване на новата коалиция след чуването на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев в Народното събрание.

 

Демерджиев съобщи, че фамилията на Гешев не е пътувало в колата по време на гърмежа, станал пред кортежа. 

 

Думите му провокираха и реакция от страна на Сийка Милева, говорителката на основния прокурор. Тя упрекна Демерджиев в нарушение на законите - според наредбите в Наказателно-процесуален кодекс право да разгласяват информация от досъдебното произвеждане имат само наблюдаващите прокурори след позволение. 

 

" Той няма достъп до материалите от формираното досъдебно произвеждане. Съгласно наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) право да разгласяват информация по него имат единствено и само наблюдаващите прокурори, а след тяхно позволение и съответни лица, измежду които той не е ", добави Милева пред “24 часа ”. 

 

“Ниската подготвеност или политическата агитация не могат да оправдаят изявления, които са в несъгласие с Конституцията и законите в страната ”, добави Милева.

 

Заради изявлението на Демерджиев обаче ПП-ДБ изиска и следствието по делото да бъде отнето от Национална следствена служба, ръководена от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. 

 

“Още при първичното изказване от мястото на произшествието Борислав Сарафов излъга българската общност и сътвори тежка операция, като съобщи, че в кортежа се е движел основният прокурор и неговото семейство... Г-н Сарафов би трябвало неотложно да си подаде оставката поради тази неистина ", сподели ген. Атанас Атанасов. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР