Това стана ясно от думите на вицепремиера и екоминистър в

...
Това стана ясно от думите на вицепремиера и екоминистър в
Коментари Харесай

Министър Сандов: Отпускаме пари на общините за борба с мръсния въздух, но засилваме и контрола

Това стана ясно от думите на вицепремиера и екоминистър в държавното управление на Кирил Петков Борислав Сандов.

Тези пари да отиват за замяна на отоплителни съоръжения, които са главен източник на замърсяването. Става дума за публични здания, които сега са на дърва и въглища. Освен общините, по думите на Сандов, подкрепени ще бъдат и семействата. Ще има необятен набор от финансови принадлежности и тласъци, само че и по-завишен надзор и мониторинг.

" Целта ми е да решим казуса в границите на година. Това не е елементарен въпрос - съставените елементи и отговорностите са доста. Имам апел към локалната власт във всички общини 47 милиона лв. от бюджета на министерството да отидат там. Отделят се за пръв път национални средства за решение на този проблем ", уточни още Сандов.

По думите му мръсният въздух подкрепя разпространяването и на ковид, отслабва имунитета. Сандов изясни, че страната ни е преди всичко по белодробни болести.

Нелегалните сметища са още една причина, против която могат да стартира налагане на наказания. Общините ще бъдат глобявани, в случай че казусът не стартира да се взема решение, изясни още Сандов.

“Трябва да се реши казусът с върховенството на закона. Един от главните проблеми е прокуратурата и отчетността на основния прокурор. Другият е в бранш енергетика. Надявам се там да решим казуса. Никой не би трябвало да бъде оставен зад борда и тук идват механизмите за рационализация. Надявам се, че доникъде на януари ще изпратим проект, който да бъде одобрен”, добави още еко министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР