Това стана ясно от думите на говорителката на кабинета Лена

...
Това стана ясно от думите на говорителката на кабинета Лена
Коментари Харесай

Арестът на Борисов отпушил тапата за сигнали. Не мирише на избори заради разнобоя в коалицията

Това стана ясно от думите на говорителката на кабинета Лена Бориславова в ефира на bTV.

" Промяната се усеща с дребни стъпки. Не можем за пет дни да построим пет моста. Българският народ е чакал толкоз доста време, само че ние не сме тук от 30 години, а от 100 дни ", уточни Бориславова.

" Много елементарно щеше да е без митинги, без да скапваме контракти. Тогава всеки от нас щеше да си потегля в 11 ч., да щрака с пръсти и да продължаваме напред без рецесии. Но това е схемата, в която не желаем да участваме ", добави говорителката на кабинета.

Бориславова регистрира връзката като неточност, а също така и връзката сред самите сътрудници в обединението.

“Май няма метод, в случай че сте разнообразни и непознати, да започнете да говорите на един език от първия ден и да знаете какво значи една или друга въздишка на съдружната маса”, уточни още Бориславова.

Битката за Българска народна банка

" Няма по какъв начин да си доворен, в случай че си минал през обстановка, в която съдружните сътрудници не са били способни да излъчат единна кандидатура. а. Надявам се, че ще превърнем това в теоретичен урок - номинацията няма място да се разисква, в случай че четирите партии не могат да застанат зад един претендент ", уточни още Бориславова.

Говорителката на кабинета цитира публикуваните от медиите данни, съгласно които Любомир Каримански е положил автограф под доукмент за банкова машинация до момента в който е бил шеф на " Инвестбанк ". Тези следствия съгласно Бориславова са задоволителни да има подозрение и обединението да се сплоти към тази кандидатура. Но тези данни не пречат на Каримански да заема поста ръководител на Бюджетната комисия в Народно събрание или да получи предложение за пост в Световната банка. Причината - съгласно Бориславова Българска народна банка е институцията, която дефинира фискалната политика на страната, а в Бюджетната комисия всички са равни.

" Не желая да споделям нищо неприятно за каримански. Дори сме удовлетворени от метода, по който води бюджетната комисия. Но в нея работим всички дружно. Не споделям, че ще стартира да прави нещо на мрачно, в случай че отиде в Българска народна банка, само че когато имаш трима съдружни сътрудници, които не поддържат тази номинация, ясно е, че няма по какъв начин да вървим устойчиво напред. Борбата за постове, без ценене волята и желанието на сътрудниците, не е верен метод ", счита Бориславова.

По думите й това не е търговия с постове, а механизъм за решение.

" Това че сме четворна коалиция е това, което ни дава мощ да вземем най-хубавото решение ", добави говорителката на кабинета.

Арестът на Бойко Борисов и решението на съда

" В тази нощ се случи нещо доста значимо за обществото. Не съм била очевидец на такава всеобща еуфория и празнуване. Ако пристигна някакво отчаяние по-късно, то бе поради това, че към момента очевидно няма цялостният пакет от доказателства и предпочитание от страна на прокуратурата да извърши всестранно следствие. Обвинението към момента няма разпит на господин Васил Божков. Над правосъдното произвеждане бди един прокурор. Един основен прокурор. И изисква да се рапортува на Върховен касационен съд, с цел да е ясно какво се случва по тези каузи и да се дават насоки. Не съм удовлетворена, че ще останем със зрелищата и фойерверките, само че би трябвало да има самостоятелност на проверяващите органи и прокуратурата. ", добави Лена Бориславова.

Записите от камерите в Министерския съвет

" Информацията за изисканите от Министерския съвет записи не ни се дава. Оставили са си малка врата, с цел да има разнообразни хипотези. Но е реалност, че това се случва директно откакто Министерски съвет стана точка на контакт с Европрокуратурата. След ареста на Борисов има оживление и чуваме неща от хора, които не може никой да повярва, че са се случвали. Има лица, които ни питат за статуса на предпазен очевидец. Има хора, които се обръщат към нас ", изясни още Бориславова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР