Това стана ясно от думите на главния държавен здравен инспектор

...
Това стана ясно от думите на главния държавен здравен инспектор
Коментари Харесай

Ваксините срещу COVID-19 за деца са с три пъти по-малко активно вещество

Това стана ясно от думите на основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев на брифинг в Министерството на здравеопазването.

Извън регионалните центрове, в допълнение разкрити пунктове ще работят в Петрич, Гоце Делчев, Севлиево, Трявна, Троян, Лом, Велинград, Исперих, Кубрат, Дулово, Нова Загора, Неделино, Девин, Казанлък, Елхово.

Изследвания в Европейската организация по медикаментите демонстрираха, че при трикратно по малко наличия, тя дава същия и съпоставим резултат както имунизацията при възрастни, посочи Кунчев. Ваксините за деца ще мога да се съхраняват по-дълго време.

Общопрактикуващи лекари приканиха през днешния ден първо имунизирани да бъдат децата с съпътстващи болести като диабет и астма.

Нежеланите реакции са същите като при възрастните: лека мъка при мястото на използване и лека температура.

“Хората имат терзания по връзки на отсрочени във времето нежелани реакции. Задължително има следене най-малко 2 месеца на всички участници в клиничните изпитвания и то продължава и след приключването му”, уточни шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

В Европейски Съюз на деца под 15 години са приложени над 18 милиона дози ваксини, което дава сериозна научна информация. България е подсигурила задоволително количество от всички категории ваксини.

Ваксинацията на деца малко по малко

Родител с дете може да отиде до всеки един от откритите имунизационни пунктове. Пунктовете, които ще ползват педиатричните ваксини и досега практикуват имунизация, т.е. те са наясно с изискванията на предпазване.

Няма да е належащо единодушие за имунизация и от двамата родители.

След това имунизацията се ползва и се отразява в регистъра за имунизация, надлежно детето ще може да получи и дигитален коронавирус документ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР