Това се посочва в позиция на “Продължаваме Промяната - “Демократична

...
Това се посочва в позиция на “Продължаваме Промяната - “Демократична
Коментари Харесай

ПП отвърнаха на Демерджиев: Клевети украинските бежанци frognews.bg

Това се показва в позиция на “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” след днешното изказване на министър Демерджиев.

Припомняме, че още преди два дни министърът на Министерство на вътрешните работи сподели в коридорите на Народното събрание, че са “установени редица нарушавания в разплащането по програмата за настаняване на украински бежанци ”. 

“В този акт доста специалисти съзряха следващата антибългарска офанзива против опита за сформиране на постоянно държавно управление, защото бежанците от дълго време не са тематика, а и са под опеката на служебния министър към този момент повече време в сравнение с постоянния кабинет преди този момент ”, показват от ПП-ДБ.

По-късно вицепремиерът от кабинета “Петков ” Калина Константинова, която координираше националния действен щаб, отговори с позиция в обществените мрежи:

“Изказванията на министъра на Министерство на вътрешните работи от през днешния ден за бежанската рецесия в България са безусловно несъстоятелни:

1. Мащабът на бежанската вълната, която посрещнахме предходната година беше непредвидим и невъобразим за модерната българската история

2. Нито 1 лев от българския бюджет не е бил употребен за настаняване на бежанци

3. Всички средства са по линия на Европейска комисия и са съгласувани с нея, защото се наложи незабавно преструктуриране на неусвоени европейски стратегии.

И в този момент „ Математика за Министерство на вътрешните работи министър “:

1. Разбира се, че парите, които нашият кабинет е плащал за 5 месеца помощ на хората, бягащи от война, са доста повече от тези, които е платил служебният кабинет след отминаване на бежанската вълна:

- Припомням, че програмата стартира с 40 лв/на ден в зимния интервал, когато заварихме институции без никаква подготовка и проект за реакция при сходна рецесия. 

След като създадохме процеси на работа, когато пристигна пролетта, и когато се включиха още стотици хотелиери, програмата струваше към този момент сред 10 и 15 лв. дневно. Сами може да сметнете разликата от 30 лева дневно, умножена по стотици хиляди. 

„ Мъртви души “ няма и не е имало. Припомням, че България бе страната, която първа, дублирам първа, вкара документи за краткотрайна протекция на бежанците в целия Европейски Съюз. Синхронизирахме системите на Министерство на вътрешните работи и министерство на туризма, тъй че да няма опция за дублирани настанявания. Ако господин Демерджиев в действителност счита, че има нарушавания, то дано ревизира личните си чиновници.

И най-после: С моя екип в Министерски съвет оставихме на служебното държавно управление подготвен проект за краткотрайна протекция с създадени интеграционни ограничения, с цел да ги улесним оптимално в работата напред. Както и рекомендация програмата с хотелите да бъде замена с интеграционна стратегия от месец септември, нещо, което и до ден сегашен не се е случило.

Щастлива съм, че повече от година тематиката за бежанците не е водеща и рецесия от дълго време няма.

Използвам случая да благодаря на всички институции, доброволци и цивилен организации за неуморната работа и поддръжка. Не единствено с мозъците, опита, а и със сърцата си. Защото всяка филантропична рецесия е тест освен за държавността, само че и за човечността.

 

“Тази позиция принуди министър Демерджиев съвсем да й се извини в ефир по време на гостуването си в “Лице в лице ” на идващия ден, обяснявайки, че злоупотребите в действителност са открити при самите хотелиери, без да уточни за кой интервал тъкмо става дума. Пропусна да означи обстоятелството, че разплащанията дава отговор министерство на туризма, което по времето на кабинета “Петков ” беше ръководено от Българска социалистическа партия ”.

“Според изявления в мрежите, Румен Радев или, както го назова Ицо Хазарта, водачът на “Възраждане ”, не е харесал развиването на обстановката. Днес от трибуната представители на «|Възраждане» нарекоха украинските бежанци “туристи ”. От своя страна служебният министър продължи тази линия и се опита да внуши, че в действителност за източването на пари по програмата били забъркани украински лица. 

Припомняме, че в зората на военния спор и прииждащата към България голяма бежанска вълна, Костадинов не спираше да се тревожи обществено за бесарабските българи. Същевременно получи черен щемпел за влизане в Украйна, а обява на вестник “Сега ” от през днешния ден показва “Бесарабски българи упрекнаха Костадинов в закононарушение против народа и съгласно тях е позор, че водачът на " Възраждане " отговаряше за диаспората. ”

" Да се наклеветяват хора, бягащи от война, единствено и единствено, с цел да се отбрани проруския режим в България, срещу нашия народен интерес и с единствената цел да не бъде основано устойчиво европейско държавно управление, е мотив за още по-голям митинг пред Президенството ”, гърмят обществените мрежи.

В тази връзка се чака през днешния ден Шествие за парламентарна република в Европейски Съюз и НАТО на Инициатива “Правосъдие за всеки ” от 18:30 пред Президентството да събере още повече хора ”, допълват от ПП-ДБ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР