Това се посочва в доклада на Института за изследване на

...
Това се посочва в доклада на Института за изследване на
Коментари Харесай

ISW: Кремъл предимно мълчи за срещата на НАТО във Вилнюс frognews.bg

Това се показва в отчета на Института за проучване на войната след срещата на върха на НАТО във Вилнюс през вчерашния ден.

 

Много съветски източници оповестяват за срещата на върха на НАТО по неутрален и приглушен метод, който не е съпоставим с по-широкото проваляне, което срещата на върха в действителност съставлява за предвоенните цели на Русия, пишат анализаторите.

 

Според тях съветското осведомително пространство продължава да показва като цяло приглушен отговор на срещата на върха на НАТО. Много съветски източници твърдяха, че от дълго време са имали достъп до плануваните документи и нито едно от получените съглашения не е изненада. Много милблогъри настояват, че срещата на върха е била " неуспех “ за Украйна, тъй като Киев не съумя да си обезпечи неотложно участие в Алианса.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев акцентира, че участниците в срещата работят по " предсказуеми способи “ и че Западът ще продължи да дава на Украйна военна помощ, заради което Русия ще продължи да преследва същите цели в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков употребява шаблонна за Кремъл изразителност като съобщи, че даването на " гаранции за сигурност “ на Украйна от страна на Г-7 е „ евентуално доста рисково “ и съставлява посягане върху съветските ползи в региона на сигурността.

Руският отговор опровергава действителността, че срещата на върха показва степента, в която съветската инвазия през 2022 година е отклонила задачите, за които Кремъл твърди, че е почнал войната. Целта да се предотврати разширението и да се изтласка НАТО от границите на Русия беше едно от декларираните претенции на Кремъл преди нашествието. 

 

Страните от Г-7 и НАТО подписаха съглашения, с цел да предложат на Украйна дълготрайни задължения във връзка с сигурността. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че НАТО се е споразумяла за пакет от три елементи, който ще даде на Украйна многогодишна стратегия за практическа помощ, основаване на координационен съвет НАТО-Украйна. Той ангажира НАТО да разреши на Украйна да се причисли към алианса, без да минава през План за деяние за участие.

 

Членовете на Г-7 Германия, Япония, Франция, Канада, Италия, Англия и Съединените щати подписаха общ рамков документ, наименуван " Съвместна декларация за поддръжка за Украйна ", целящ да предложи на Украйна военна, финансова и разследваща поддръжка. Всеки член ще влезе в двустранни договаряния за сигурност с Украйна във връзка с документа. Японският министър председател Фумио Кишида съобщи, че други страни ще имат опция да се причислят към декларацията на по-късен стадий. 

 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че споразуменията, реализирани на срещата на върха на НАТО, значат, че Украйна ще получи публични гаранции за сигурност, макар че сега нито споразуменията на НАТО, нито на Г-7 дават такива гаранции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР