Това съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство. На срещата между

...
Това съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство. На срещата между
Коментари Харесай

Цачева и синдикатите се разбраха

Това оповестиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

На срещата сред синдикати и политическо управление се реши още, работната група за разпоредбите за образуване на в допълнение заплащане да се ръководи от отрасловия заместник-министър на правораздаването проф. Николай Проданов и в нея да вземат участие представители на синдикатите.

Цачева се е заела също по този начин да осведоми синдикатите за съответните цифри в плана на бюджета за 2018 година, касаещи активността на двете дирекции. По думите й, чак откакто Народното събрание одобри бюджета за 2018 година, ще може да се разискват съответни параметри за нарастване на заплатите в ГДИН и ГДО, и за равнене на допълните хонорари за характерни условия на труд с тези на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Цачева и Проданов са декларирали, че приоритет на министерството е да се изравни статута на двете основни дирекции с целия бранш "Сигурност ", както и ГДИН и ГДО да бъдат включени в Актуализираната тактика за национална сигурност.

Следващата работна среща сред синдикати и политическо управление ще се организира, когато има изясненост за съответните параметри в законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2018 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР