Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Надявам се заедно

...
Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Надявам се заедно
Коментари Харесай

Радев поздрави Путин: Надявам се да работим заедно

Това оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Надявам се дружно да работим за разгръщането на съществуващия капацитет на двустранно взаимноизгодно съдействие в разнообразни области, в интерес и за богатството на нашите два народа “, се споделя в писмото на Радев.

В приветствения си адрес до той отбелязва и вековната историческа и културна непосредственост сред българския и съветския народ.

По-рано немският президент Франк-Валтер Щайнмайер стана първият западен държавен глава, който поздрави сътрудника си Владимир Путин. Той обаче го прикани да работи за нормализиране на връзките с Берлин и със Западна Европа. Говорителят на канцлера Ангела Меркел пък сподели, че тя ще прати приветствена депеша до Путин, в която ще става дума за провокациите пред германско-руските връзки.

Френският президент Франсоа Макрон пък пожела на сътрудника си триумф в "модернизирането " на Русия.

Междувременно съветското издание tsargrad.tv заяви кои са първите 10 страни в света, чиито водачи са поздравили първи Владимир Путин с преизбирането му на президентския пост в Русия, съобщи БНР. Това са Абхазия, Азербайджан, Армения, Беларус, Боливия, Венецуела, Казахстан, Киргизстан, Китай, Куба, Молдова, Сърбия, Таджикистан и Узбекистан.

По последни данни над 55 млн. руснаци са дали своят вот за настоящия президент Владимир Путин на изборите в Русия през вчерашния ден. Той печели 4-и мандат със 76,67% от гласовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР