Това съобщиха от МВР след среща между министъра на вътрешните

...
Това съобщиха от МВР след среща между министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Международната организация по миграция помага за бежанците

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи след среща сред министъра на вътрешните работи Валентин Радев и заместник-генералния шеф на Международната организация по миграция /МОМ/ Лаура Томпсън.

МОМ е основен сътрудник на Министерство на вътрешните работи в области като връщане, реинтеграция, интеграция на чужденци, повишение на информираността на българското общество за прилаганите миграционни политики и предварителна защита и битка с трафика на хора, споделил министър Радев по време на срещата.

Радев благодарил на Томпсън за поддръжката, която МОМ оказва в провежданата от България миграционна политика за връщане на нелегално пребиваващи лица, наблягайки ясния акцент за поощряване на доброволния темперамент на този развой.

Близо 70 на 100 от доброволните връщания са подкрепени от изпълняваните от МОМ стратегии за асистирано непринудено връщане.

Министър Радев е подчертал, че продължаването на работата за реализиране на прогрес по промяната на Общата европейска система за леговище е една от най-важните задания, които стоят пред Българското председателство.
Процесът е комплициран, само че сме постигнали система за ръководство на миграцията, която е обективна, изтъкнала Томпсън.

Томпсън също е подчертала нуждата от постигането на единна позиция във връзка с приемането на Глобалния пакт по миграция и изразила убеденост, че този разговор ще реализира трайни резултати по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР