Това съобщи служебният министър на околната среда и водите Росица

...
Това съобщи служебният министър на околната среда и водите Росица
Коментари Харесай

Осем общини под лупата на МОСВ и ЕС. Грозят ни глоби от десетки милиони евро

Това заяви служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Сред депата са тези в Дупница, Кърджали, Пирдоп и Велинград. Срокът за рекултивацията на общинските сметища изтича на 30 септември. Ако това не се случи, България може да бъде наказана от Европейски Съюз. Министерство на околната среда и водите към този момент се е срещнало с кметовете на въпросните общини и ще ревизира какво се прави по тематиката всяка седмица.

“За страдание, при несъблюдение глобите, които грозят нашата страна са в колосални размери. Еднократна глоба се чака в размер на 8-цифрена сума в евро и при всяко закъснение дневно също ще има наказване “, изясни Карамфилова.

Екоминистерството изостава при усвояването на над 200 млн. евро по Плана за възобновяване и резистентност, заяви още служебният екоминистър. Приоритетни проблеми за ведомството ще са решение на проблема със замърсяващите централи като тази в Гълъбово, както и дефинитивно решение по отношение на плана за създаване на автомагистрала " Струма " в Кресненското дефиле. По думите й решението на нейния предходник Борислав Сандов да спре градежа може да се окаже нелегално.

“В рамките на 20 години са прегледани над 20 различни разновидността за създаване на трасето. Нашата цел е в границите на този кабинет, тъй като вие сами разбирате какъв брой комплицирана е обстановката, да можем да начертаем резистентен във времето проект за деяние, какво следва и какви би трябвало да бъдат ходовете от възложителя ", съобщи Росица Карамфилова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР