Това съобщава британското левичарско издание, поддържащо по-скоро про-европейска позиция The

...
Това съобщава британското левичарско издание, поддържащо по-скоро про-европейска позиция The
Коментари Харесай

ЕС: Лондон има 48 часа за приемане на сделка по Брекзит

Това оповестява английското левичарско издание, поддържащо по-скоро про-европейска позиция The Guardian.

Авторът преглежда какви са възможните разновидности и благоприятни условия за договорка. Мишел Барние е съобщил на страните-членки на Съюза, че държавното управление на Англия има 48 часа, с цел да се съгласи на евентуална договорка или ще получи отвод за продължение на договарянията по „ развода “ към бъдещите търговски връзки и директния интервал.

Барние е уведомил европейските водачи, че Лондон е дал сигнали, че вероятно може да реши проблемите си и да откри позволение, задоволяващо по едно и също време северноирландската „ Демократична юнионистка партия “(ДЮП) и Република Ирландия.

Поредната среща на дипломати от 27-те страни-членки на Европейски Съюз е планувана за петък вечерта, при изискване, че Англия реализира съглашение с ДЮП за отбягване на „ твърдата граница “ на остров Ирландия.

Дори, съгласно изданието, са се появили някои индикации, че е реализиран напредък по въпроса. По време на конференция, министър-председателят на Ирландия Лео Варадкар съобщи, че Тереза Мей му е съобщила, че ще излезе с ново предложение късно в сряда или в четвъртък.

Ако Обединеното кралство не успее да излезе с единна позиция пред Европейската комисия в петък, страните-членки няма да имат време да обсъдят предложенията в парламентите си преди основната среща на Европейския съвет идната седмица.

При този сюжет, който към този момент наподобява най-вероятен, водачите за следващ път ще установяват неналичието на напредък по въпросите за правата на европейските жители във Англия след Брекзит, дължимите суми от Лондон към европейския бюджет и ирландския граничен въпрос, с цел да се премине към диалози за бъдещите търговски връзки и директния интервал.

Ако през декември не се стигне до единодушие, това ще значи, че изискванията на директния интервал евентуално ще бъдат разисквани след идната среща на Европейския съвет през март 2018 година, когато, съгласно изданието, доста основни предприятия в Обединеното кралство към този момент ще са взели решение за това дали желаят да продължат да оперират и влагат в страната.

Нов скрит план против Тереза Мей?

Британското издание с максимален тираж The Sun, известно с извънредно евроскептичните си позиции, излезе с материал, по отношение на заформящ се нов скрит план за събаряне на министър-председателя Тереза Мей, този път от съдружниците на Министъра по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис, които се пробват да провеждат към себе си по-младите членове на ръководещата Консервативна партия и да смъкват премиера поради неуспехите й в договарянията за излизане от Европейския съюз.

Един от най-близките съдружници на министъра за Брекзит – някогашният основен консултант Андрю Мичъл – провежда дискретни вечерни събирания с депутати от новото потомство на Консервативната партия. Трима от новоизбраните народни представители, които са били поканени на едно соаре предходната седмица, са Том Тъгендхат и Джеймс Клевърли – и двамата са посочени за бъдещи партийни водачи – както и високоуважавания Джилиан Кийгън.

Разговаряно е с още няколко други, като им е обявено, че Дейвис е подготвен да стане водач на „ Торите “, опирайки се точно на тях.

Съюзник на Дейвис е обяснил на по-млад народен представител на Консервативната партия, че: „ Около Тереза се носи аромат на гибел “.

Разкритията идват, откакто министър председателят беше обществено линчуван от трима разнообразни депутати на „ Торите “, по време на деня за въпроси към министър-председателя.

Обсаденият министър председател получи сигнал за идна заплаха, откакто водещи поддръжници на Брекзит обявиха обществено, че са изгубили доверието си към нея, откакто бяха разкрити проектите й за отстъпки към Европейски Съюз по въпроса за границата с Ирландия.

Влиятелният реакционер Якуб Рийс-Могг зададе въпроса на Тереза Мей в сряда, дали преди идващото й пътешестване до Брюксел ще промени още веднъж позициите си за допустимите взаимни отстъпки към Европейски Съюз.

Друг висшестоящ народен представител на „ Торите “ – Бърнард Дженкин – изясни на премиера, че има „ голям възторг “ за сключване на търговски съглашения с Обединеното кралство измежду редица страни.

След това той добави, че „ нито една от тези благоприятни условия няма да може да се осъществя, в случай че страната остане обвързана с европейските регулации, откакто напусне Европейски Съюз “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР