Това са безсмислици, които не знам защо се правят, но

...
Това са безсмислици, които не знам защо се правят, но
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Ние сме просто един мухъл по земята

„ Това са глупости, които не знам за какво се вършат, само че това е чиста проба администрация, липса на разумно мислене и липса на разсъдък “

Мерките, които не престават да се подхващат са парадокс, евентуално изработен с положително желание, само че неправилен, служител за отчитане на активност и връзване на гащи. Дотолкова сме си повярвали, че сме помислили, че можем да направляваме гибелта, а всички ние сме единствено един плесен по земята.

Тезата изрази пред Дарик инфекционистът доцент Атанас Мангъров, който завежда детското поделение в Инфекциозната болница. За него болните би трябвало да са в лечебни заведения, а болшинството от случаите, които са дали позитивни за ковид проби и са здрави, би трябвало да продължат да вървят на работа и да живеят своя живот.

Ако нямаш клинични признаци, никой няма право да те затваря, а в случай че не искаш, никой няма право да те изследва, добави медикът в предаването „ Седмицата ” на Дарик. По думите му за всичките тези месеци щабът не съумя да ни изясни разликата сред инфектирани и болен, само че страхът, който се насади, ще ни държи влага доста дълго време.

„ Това са глупости, които не знам за какво се вършат, само че това е чиста проба администрация, липса на разумно мислене и липса на разсъдък. Каква е разликата сред една дискотека и един ресторант? А учебните заведения и университетите, които не престават да са затворени? Тук обаче има друго – в самите учебни заведения и университети преподавателите, множеството от които са на възраст, се уплашиха и не желаеха да ги отворят. А тях ги е боязън, тъй като ги наплашиха. И тук е разковничето, че този боязън, който се насади, ще ни държи влага доста дълго време. ”

„ Театрите? Глупости! Седиш през два стола, само че с цел да седне другият през два стола, вие надали не се прегръщате. Егати театъра, елементарни, няма да отида на спектакъл по този метод. Ти отиваш там за наслаждение. Ако ще се пазиш, по-добре си спри у дома под масата и леглото и се пази. ”

По думите му няма смисъл и от 14-дневната карантина. Заповедта на здравния министър за наложителните маски в градския превоз и аптеките е неуместна, разяснява още доцент Мангъров.

Преподавателите се уплашиха доста и по тази причина учебните заведения бяха затворени, изясни инфекционистът запитан за какво у нас кръчмите са отворени, а просветителните институциите – не.

Мангъров очерта какво съгласно него би трябвало да се направи:

„ Тези, които са заболели, отиват в болница. Тези хора в страната сега най-много са сред 30 и 40 души. Всички останали, на които им няма нищо, само че са с позитивни проби, би трябвало да вървят на работа и на учебно заведение и да си мият ръцете. Най-застрашените – хронично заболели, остарели, с съпътстващи болести – те би трябвало да се пазят, те да имат съзнанието да се пазят, а не да ги затварят. Въпросът е, че сега се откриват инфектирани, на които им няма нищо. Болните сега са по-малко, в сравнение с бяха. Заслугата на щаба е, че той не съумя да изясни на хората разликата сред човек, който е инфектиран, само че на него му няма нищо и болен, който лежи, очи тъмнеят, глава се люшка и бере душа. Тези хора са доста малко. А позитивните, на които им няма нищо, са 90 на 100 от всички инфектирани, ” приключи Мангъров.

Трябва да спрем с това бъркане в носа и гърлото, би трябвало да спрем с ловенето на вируси, съобщи още доцент Мангъров.

Той разгласи, че е преглеждал най-малко 15-тина души с потвърден COVID-19, пристигнали от Италия. Не желая да го разгласявам обществено, тъй като ще ме затворят, разяснява доцент Мангъров. Той добави, че е преглеждал инфектирани с ковид с голи ръце.

Съобщаването на това дали са 100 или 200 инфектирани, би имало смисъл, в случай че всеки ден изследваме всичките 7 милиона в страната, разяснява доцент Мангъров. Трябва да се направи всеобщо тестване.

Елементарната епидемиология споделя това – хората, които са заболели, би трябвало да се изолират. Другото не е вярно, съобщи още инфекционистът.

24часа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР