Това посочват от ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ в официална позиция до

...
Това посочват от ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ в официална позиция до
Коментари Харесай

Лукойл: Губещи от решението за предсрочен отказ от внос на руски нефт ще се окажат всички потребители

Това показват от „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ в публична позиция до медиите

Губещи от решението за предварителен отвод от импорт на съветски петрол ще се окажат всички консуматори. Това показват от „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ в публична позиция до медиите.

Ето и цялата позиция на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ":

Обсъжданото в Народното събрание решение за предварителен отвод от импорт на съветски петрол заплашва стабилността на работата на най-голямата рафинерия на Балканите „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ и основава опасности на пазара на горива в страната. 

Решението на Европейската комисия за изключение от ембаргото за България до края на 2024 година регистрира обективните логистични ограничавания на пристанищата в страната да одобряват петрол от други страни и взе под внимание, че внезапната възбрана на доставките може да нанесе сериозен удар върху енергийната сигурност и стопанската система на България.

Чрез дадената пролонгация от възбраната за импорт на съветски петрол, „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ предлага най-евтините горива в Европейския съюз, като отчислява крупни налози в бюджета на Република България.

В същото време компанията създаде проект за навреме поетапно прекосяване към различни източници на недопечен нефт. Предложенията ни бяха показани в поставения от Министерството на енергетиката период, и съгласувани с всички държавни управления, които са били отпред на страната през този интервал.

Планът подсигурява подмяна на суровия нефт преди приключване на дерогацията, предоставена от ЕК; подсигурява достъп до качествени горива на допустима цена за българските жители, бизнес и бюджетни организации след промяна на суровината; подсигурява сигурност на работните места и приходите на работещите в рафинерията и ги пази от техногенни произшествия с екологични и други последици. Планът изцяло дава отговор на използваното българско и европейско законодателство.

Разтревожени сме от дейностите на тези депутати, които саботират неговата реализация, пробвайки се да анулират решения на Европейския съюз. Обръщаме внимание, че предлаганият 30-дневен период за промяна на източника на суровина е недействителен за осъществяване. В такива условия не можем да подсигуряваме в цялостна степен естествената работа на предприятието, каквато непрестанно сме осигурявали през последните 25 години. При тези условия, всички консуматори на горива ще се окажат губещи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР