Това показва абсолютно невежество за това как се случва гласуването

...
Това показва абсолютно невежество за това как се случва гласуването
Коментари Харесай

Искрен Митев : БСП връща хартиената бюлетина, която единствено ще облагодетелства ГЕРБ


" Това демонстрира безусловно незнание за това по какъв начин се случва гласуването с машини. Кодовете са разполагаем на ЦИК. Те преди изборите дават достъп до всички парламентарно показани партии или претенденти за Народното събрание. Всички партии, които са регистрирани за изборите, отварят, с цел да се срещнат с изборния развой ", изясни депутатът от " "  Искрен Митев в студиото на Денят ON AIR.

По думите му този код е информация, която е налична през ЦИК и няма кой да го има. И дори индивидът, който е разглеждал кода, няма преимущество, тъй като машините са основани по този начин, че да не могат да бъдат преработени.

" Който и да има кодовете, това по никакъв метод не го вкарва в обстановка, в която да има преимущество. Няма какво да се направи с този код, то е безсмислено ", безапелационен е Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че прокуратурата ще стигне до извода, че кодовете ги има ЦИК и че са обществена информация към заинтригуваните страни.

" не излязоха с нито един логичен мотив за какво връщат хартиената бюлетина, която само ще облагодетелства. Аргументите им, че има хора в България, които ги е боязън да гласоподават с машини, колкото и да е неуместен, отново беше по-състоятелен от този за кодовете ", счита гостът.

Според него аргументът е неуместен, тъй като е обвързване на българските жители да гласоподават и в случай че има хора, които ги е боязън да гласоподават с машина, това не значи, че би трябвало целият Изборен кодекс да се преправи, с цел да обслужи интереса на една доста дребна част от обществото.

" Ако някой споделя, че някой може да има кода и да манипулира изборите, за какво предлага смесено гласоподаване? ", попита Митев.

Той посочи, че не е противоконституционно да се вземе решение, в което единствено хора над 65 години да гласоподават с хартиена бюлетина, тъй като се води положителна дискриминация.

" Ако има някого, който го е боязън да гласоподава с машини или има съмнение към машината, може да се влага в това да му се изясни или да се сътвори осведомителна акция ", предложи Митев.

" Има извънредно по-важни тематики за българското общество и ние се опитваме принудително да решим въпрос, който визира доста дребна част от българското общество ", добави депутатът.

Според него вместо да излязат и да поемат отговорност за основаването на държавно управление, те всяка седмица си повдигат друга тематика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР