Това първо председателство на България на Съвета на Европейския съвет

...
Това първо председателство на България на Съвета на Европейския съвет
Коментари Харесай

Юнкер: Македония започва преговори за ЕС благодарение на България

" Това първо председателство на България на Съвета на Европейския съвет беше огромен триумф, за разлика от председателствата на доста други страни. Това се дължи на работата на премиера Бойко Борисов, на министър Лиляна Павлова, а също по този начин поради качествата на държавните чиновници. Много съм удовлетворен от резултатите, които реализира България ". Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи БГНЕС.

Той уточни, че 81% от българите правят оценка като огромен триумф председателството и са прави. " Репутацията ви набъбна. Всеки счита, че в този момент България играе централна роля в Европа ", сподели Юнкер. Председателят на Европейска комисия оцени ролята на българския министър председател за европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Според него точно с помощта на България този въпрос още веднъж е подложен на дневен ред.

" Борисов беше доста потребен като изясни на страните от Западните Балкани, че времето за тяхното участие още не е пристигнало ", сподели Юнкер, само че акцентира, че точно по време на българското председателство и на напъните на София Република Македония и Албания са получили опция за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз. Това ще се случи през юни-юли 2019 година, посочи Юнкер.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР