Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на днешния парламентарен

...
Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на днешния парламентарен
Коментари Харесай

Край На Филма, Живота Ни Се Променя Из Основи! Томислав Дончев: До Края На Годината Забравяме За

Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев по време на днешния парламентарен надзор, заяви Българска телеграфна агенция.

Заместник министър-председателят посочи, че електронното ръководство не е да се направи електронен аналог на хартиените процеси.

" Да имаш електронно ръководство значи да имаш цялостна архитектура - логичност на електронното ръководство ", съобщи Томислав Дончев.

Той посочи, че електронното ръководство не съставлява набор от електронни услуги, а би трябвало да се обезпечи опция регистрите в държавните администрации да се свържат между тях като опция на даването на хартиена информация.

Томислав Дончев съобщи, че приоритет на държавното управление е да се приключи практиката жителите да носят документи в администрациите, тъй като тази информация е налична там. По думите му това не означавало администрациите да си кореспондират единствено по електронен път или да обменят информация по електронната поща.

Идеята била всяка информация да бъде вписана в указател, който да е наличен на държавните администрации. По този метод, когато жителят съобщи дадена административна услуга, тя ще може да се ревизира по длъжностен път. Той разгласи, че към този момент е почнала електронизация на услугите, за които към този момент има съответни електронни регистри. Те обаче към момента не били доста.

Томислав Дончев осведоми, че с цел да се улесни достъпът на жителите до администрацията, в скоро време следва над 100 закона да бъдат изменени.

Вицепремиерът добави, че с цел да бъде интензивен процесът по въвеждане на електронно ръководство, всички доставки на програмен продукт се управляват, тъй като се следва цялостна идея, с цел да може този програмен продукт да стане част от това ръководство.

По гледище на депутатите от левицата на 22 декември вицепремиерът ще отговори детайлно по въпроса за електронното ръководство.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР