Американски войник, който бе задържан в Русия през уикенда по

...
Американски войник, който бе задържан в Русия през уикенда по
Коментари Харесай

Американският войник, задържан в Русия, е отишъл там без разрешение от военните

Американски боец, който бе арестуван в Русия през уикенда по обвиняване в кражба, е пътувал до съветския град Владивосток през Китай без позволение от военните, заяви във вторник американската войска, представена от " Ройтерс ".

Войникът, арестуван в понеделник, който армията разпознава като сержант Гордън Блек, беше задържан по обвинявания в кражба от съд във Владивосток в Далечния изток на Русия, се споделя в изказване на районното министерство на вътрешните работи във вторник.

Според изказване на американската войска, Блек неотдавна е бил назначен в лагера Хъмфрис в Южна Корея и трябвало да се върне във Форт Кавазос в Тексас.

" Вместо да се върне в континенталната част на Съединените щати, Блек отлетя от Инчеон, Република Корея през Китай до Владивосток, Русия, по персонални аргументи ", прибавиха от армията.

Армията сподели, че няма доказателства, че Блек възнамерява да остане в Русия след края на персоналния си отпуск.

Армията сподели, че съветското вътрешно министерство е уведомило посолството на Съединени американски щати в Москва на 3 май, че Блек е бил задържан във Владивосток ден по-рано за " кражба на персонално имущество ".

Блек, който е бил ситуиран както в Ирак, по този начин и в Афганистан, сега е в ареста за авансово задържане, прибавиха от армията.

Руското външно министерство съобщи, че в тази ситуация няма политически детайл и няма обвинявания в шпионаж.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР