Това обяви Кирил Петков на пресконференцияОбещанията да реформираме КПКОНПИ ще

...
Това обяви Кирил Петков на пресконференцияОбещанията да реформираме КПКОНПИ ще
Коментари Харесай

Премиерът: Бойко Рашков ще бъде начело на КПКОНПИ

Това разгласи Кирил Петков на конференция

Обещанията да реформираме КПКОНПИ ще се случат. Бойко Рашков ще бъде отпред на тази организация, с цел да можем да променим България, разгласи министър председателят Кирил Петков, съобщи NOVA.

„ Едно от огромните обещания на обединението беше да реформираме КПКОНПИ. Вече 6 месеца тя се ръководи от заместника на Цацаров - концепцията ни беше да сложим човек с добра известност в битката с корупцията”, изясни Петков.

„ Вече 6 месеца се бавим със закона за КПКОНПИ. Небили съгласни, не били подготвени, трябвало да се разисква. Ето за какво няма да обсъждаме повече! Още на следващия ден внасяме Закона за КПКОНПИ. Днес е денят на водораздела”, безапелационен е министър-председателят.

Коментарът на Бойко Рашков

Силовият министър изясни, че към този момент близо година в Министерство на вътрешните работи се организират упорити и целенасочени следствия на активността на разнообразни длъжностни лица от ръководството на Бойко Борисов, обвързвано тясно с съответни компании, на които в несъгласие с българските закони е било предоставено построяването на автомагистрали.

„ В резултат на тези следствия по безапелационен метод се откри, че на тези компании, стоящи покрай ръководещите, покрай кабинета на Борисов, са отпуснати предплатено сред 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези компании в или за строителството по-скоро на разнообразни пътища, в това число Автомагистрала „ Хемус”, изясни Рашков.

Той добави, че при тези следствия са открити, че държавните средства не са вложени за построяването на пътищата и в автомагистрала „ Хемус”. „ Те са разходвани за разнообразни потребности като е потвърдено, че някои от компаниите са получавали по комплициран път от банките, посредством основаване на кухи компании, употребявали са безимотни хора, посредством които сумите са били теглени и получавани от избрани банки и са отпътували в незнайна посока. Става дума за бюджетни средства, на нашата държава”, сподели вътрешният министър.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР