Близки и приятели на убития Пейо Пеев излязоха на протест

...
Близки и приятели на убития Пейо Пеев излязоха на протест
Коментари Харесай

Майката на Пейо Пеев: Габриела го гледа в очите как умира, държи го в ръце и след това пипа децата си

Близки и другари на убития Пейо Пеев излязоха на митинг пред Съдебната палата в сряда вечер. За първи път майката на Пейо Пеев приказва пред NOVA. Тя упорства за обективен развой.

Протестиращите са срещу решението на Софийския апелативен съд да пусне под домакински арест брачната половинка му Габриела Пеева, която е и упрекната за убийството. Освен нея, упрекната е и майка ѝ - някогашен посланик от кариерата Красимира Трифонова.

Днес стана ясно, че юристът, който съставлява двете дами, към този момент е внесъл искане в Софийската градска прокуратура за по-лека мярка на Красимира Трифонова.

Майката на Пейо Пеев съобщи, че е изрично срещу Габриела още веднъж да гледа внуците ѝ. „ Гледайки го в очите по какъв начин умира, държейки го с ръцете, тя се връща и с тези ръце пипа децата си. За мен това е безусловно недопустим и грубо. Знам, че това не е потвърдено, само че аз съм уверена, че те са убийците ”, съобщи майката на Пейо Пеев Иванка Пеева.

Пейо и Габриела имали подписан брак и 6-годишно дете, само че в никакъв случай не са живели дружно. Преди убийството Габриела ражда второ дете, за което към този момент излезе ДНК експертиза, която сподели, че негов татко е някогашният народен представител от „ Продължаваме Промяната ” Велико Минков.

Днес и за двете деца се грижат родителите на Пейо. „ Смисълът на нашия живот сега с моя брачен партньор е нашият внук, тъй като сина ни го няма. Той умря, даде живота си, с цел да отбрани детето си ”, споделя майката на убития.

Според Иванка Пеева синът ѝ е бил заплашван от двете дами, че няма да вижда детето си. Заради това е сключил брак и е бил манипулиран. По думите ѝ в този момент децата са добре. С по-голямото работи психолог и то към този момент е наясно със случилото се.„ Всеки ден задава въпроса: „ Защо са умъртвили моя единствен, безценен баща? Какво толкоз неприятно е направил, като той е най-хубавият човек? ”, добавя Иванка Пеева.

Адвокатът на Габриела Пеева дефинира митинга като „ безпочвен ”. По думите му и тя, и майка ѝ Красимира са почтени. „ Ние сме подали искане до основния прокурор. Молба да ни се спомага и час по-скоро двете невръстни деца на Габриела да бъдат при нея и тя да влезе в правото си на майка, да отглежда тези деца ”, сподели юристът на обвинената Габриела Пеева Димитър Вълков.

От Агенцията за обществено подкрепяне дадоха отговор за NOVA, че при тях към този момент е постъпила молба децата да бъдат върнати на Габриела. Предстои да се извърши изследване дали тя е способна да извършва родителските си функционалности. Ще се преценя и дали да се възобнови контактът майка-деца.

Искане за наставнически права върху по-малкото дете е предявил и Велико Минков.„ Това е едно дело, видно от ДНК експертизата, което той би трябвало да завоюва по всички естествени условия. Но процедурата е такава, че това може да отнеме години ", сподели юристът на Минков Пламен Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР