Това обяви говорителят на главния прокурор за спецакцията в СофияПрез

...
Това обяви говорителят на главния прокурор за спецакцията в СофияПрез
Коментари Харесай

Милева: За пет години през криптобанката Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове

Това разгласи представителят на основния прокурор за спецакцията в София

През последните пет години през платформата Nexo са минали над 94 милиарда $. Установено е, че неин клиент е човек, разгласен за финансиращ терористични актове. Това разгласи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева, която разяснява огромната акция от през днешния ден в София.

„ В София се организират дейни дейности за обезвреждане на противозаконна незаконна активност на криптобанката Nexo. Тя е основала и поддържа интернационална платформа за продан и даване на заеми на криптовалута. Основните уредници на тази активност са български жители и главната активност е реализирана от територията на България. Криптобанката работи посредством голям брой регистрирани сдружения, по-голямата част от тях съставляват „ пощенски кутии ” - кухи компании ”, добави Милева.

Установени са над 3,6 млн. транзакциикъм криптоборсата Nexo - някои от тях -с извънредно рискови играчи на борсата, стана ясно още от брифинга. Милева уточни, че става въпрос за „ огромна скица ”.

Говорителят на основния прокурор изясни, че над 300 чиновници работят по огромната акция в столицата. „ Досега не е правено такова нещо. Участват 35 следователи от Национална следствена служба, чиновници на ДАНС, Жандармерията и Столична дирекция на вътрешните работи ”, обясни Милева.

Разследват се проведена незаконна група, пране на пари, данъчни закононарушения, закононарушения, свързани с даване на банкова активност без нужния лиценз, както и компютърни измами.Извършват се претърсвания и изземвания на повече от 15 адреса.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР