Това обясни бившият конституционен съдия Благовест Пунев. Когато няма срок,

...
Това обясни бившият конституционен съдия Благовест Пунев. Когато няма срок,
Коментари Харесай

Благовест Пунев: Идеята е изборите да са на 16 октомври frognews.bg

Това изясни някогашният парламентарен арбитър Благовест Пунев. " Когато няма период, би трябвало да се одобри, че има рационален период. Ако се върне мандатът и не се показа претендент за министър председател в петък, това значи, че процедурата е завършена. И тъй като няма период, в който президентът би трябвало да работи в този случай, се приема, че той неотложно би трябвало да премине към разформироване на Народното събрание, назначение на служебно държавно управление и насрочване на изборите ", добави Пунев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той разясни, че в случай че през юли се разпусне Народното събрание, изборите ще бъдат в края на септември. Но в случай че това се случи при започване на другата седмица - то вотът ще е през първата седмица на октомври.

" Изборите се организират в неделен ден. Идеята е да са на 16 октомври, с цел да имаме настоящо Народно заседание, което да свърши още някои неща, които са нужни. Няма съображение президентът Румен Радев да задържи разпускането на Народно събрание, тъй като процедурата е изчерпана, въпреки че няма период ", акцентира някогашният парламентарен арбитър.

Попитан в какъв период и по кое време може да се случи изборът за нов ръководител на КЕВР, той отговори: " Има няколко разновидността - единият е още веднъж да се повтори процедурата по желание по новите изменени правила, което е най-правилното. Има и доста огромно недомислие от страна на Народно събрание - при съществуване на висяща процедура, внезапно се внася предложение за изменение на закона. Процедурата не е завършила, а към този момент се трансформират условията. Другият вид на деяние е да се направи една корекция в закона за енергетиката, като се разпореди на някой от членовете на комисия да извършва функционалността на ръководител, до момента в който се избере нов. "

По думите му процедурата минава през 3 стадия - номинации, инспекция дали претендентът дава отговор на условията и позволените претенденти се показват пред Народно събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР