Това не е персонален вот срещу Никола Минчев, това е

...
Това не е персонален вот срещу Никола Минчев, това е
Коментари Харесай

Това не е персонален вот срещу Минчев, а сигнал за предстоящото: Михаил Миков

" Това не е личен избор против Никола Минчев, това е единствено един сигнал за идното, за загубата на болшинство на ръководещите ".

Това сподели пред БНР Михаил Миков, ръководител на 42-рото Народно заседание и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия.

 

Той предвижда гласуването на депутатите да докара до премахване на парламентарния началник.

" Този избор е предхождащо, подготвително деяние по преодоляване на Народното събрание. Оттук насетне дневният ред ще се задава от друго болшинство, а не от това, което е избрало държавното управление. Вотът на съмнение на кабинета " Петков " се обрисува като идващия рубеж ".

 

Според Миков предстоят предварителни избори през есента и разяснява, че тежките думи и взаимните обвинявания сред политическите сили не са нужни в навечерието на нов парламентарен избор:

" Най-доброто е п олитическите партии да стартират да разискват по кое време ще отидем на предварителни избори ".

По думите на някогашния ръководител на Народното заседание единственият потребен ход на " Продължаваме промяната " е диалог с всички парламентарни сили, установяване на явен небосвод за действие на Народното събрание и приемане на актуализация на Бюджета.

" Дори да не успее вотът за събаряне на Никола Минчев, сериозната маса на народни представители от другите парламентарни групи, тежките думи, които се хвърлиха и през днешния ден, и предходните дни, затварят опциите за градивна работа в Народното събрание.  Това Народно заседание е изчерпано като такова и като опция да излъчи нова настройка на изпълнителната власт " , съобщи той.

 

Интервюто на Даниела Големинова с Михаил Миков в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР