Това не е мандат, който ще разследва военните престъпления в

...
Това не е мандат, който ще разследва военните престъпления в
Коментари Харесай

Българката, назначена от ООН за Русия: Ще следя за засилилите се репресии в страната

Това не е мандат, който ще проверява военните закононарушения в Украйна, а за всичко, което се случва в Руската федерация – за засилилите се репресии в страната, както и за подбуденото принуждение, обвързвано с войната. Така Марияна Кацарова разказа задачата си от началото на май в Русия. Българката, която е дълготраен правозащитник, бе определена преди два дни от Организация на обединените нации да следи за човешките права в страната.

Мандатът е за първи път. Организация на обединените нации дава задачата на самостоятелния специалист, който е специфичен докладчик и е назначен от всички държавни управления, членуващи в Съвета. Овластен е от тях да следи, да проверява и рапортува за протичащото се, както и да дава рекомендации “, изясни Кацарова, като акцентира, че за първи път това се прави в Русия.

Тя добави, задачата й е доста сериозна и че е изключително горда за България, тъй като „ в никакъв случай не сме имали специфичен докладчик “.

„ Първо ще се обърна към съветското държавно управление за достъп до страната, би било редно и най-добре да се отиде на място, с цел да се видят всички участници в картината за правата на индивида – от държавното управление, министри, прокурори и прочие, до другите публични организации “, уточни тя.

Дори и един живот, който е изгубен, е задоволителна причина да сложим завършек на принуждение, на войната “, съобщи Кацарова, като съобщи: „ Трагедия за всички ни е, че имам война на две крачки от България “.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР