Това не е истина! Каква операция направиха в болница в

...
Това не е истина! Каква операция направиха в болница в
Коментари Харесай

Шанс за живот! В Киев без ток хирурзи оперираха успешно 3-месечно бебе на фенерче

Това не е истина! Каква интервенция направиха в болница в Киев

Трети ден повече от половин Украйна е без ток. Президентът Володимир Зеленски заяви, че предпочитано се работи за възобновяване на тока и водата в лечебните заведения и други значими места, само че работата върви мъчно и постепенно, оповестява Българска национална телевизия.

На фона на бомбардировки и в съвсем непроницаем мрак, 3-месечно бебе със сърдечна непълнота и белодробен оток беше оперирано сполучливо в Киев. Момиченцето към този момент е било на операционната маса, когато токът в болничното заведение стопира поради съветски обстрел над града. Въпреки компликациите, хирурзите вземат решение да продължат интервенцията и да дадат късмет за живот на детето.

В сряда, до момента в който Киев е подложена на масиран съветски обстрел в детската болница, стопира токът. На операционната маса лежи 3-месечно бебе.

" Ето по този начин ще правим сърдечна интервенция. Без ток. Никой не знае какво се случи, само че всичко потъна в мрак. Ще включим генераторите, само че сме в конкуренция с времето. Такава е обстановката. Радвайте се, руснаци, едно дете лежи на операционната маса без никаква светлина. Поздравления! ", споделя хирургът Борис Тодуров, представен от Българска национална телевизия.

Малкото момиченце има остра сърдечна непълнота, поради която е получила и белодробен оток. Оперират я по неотложност, генераторите са включени, само че осветлението угасва. За да спасят бебето, лекарите не престават интервенцията под лъчите на фенерчета и челници.

" Това беше най-трудната интервенция в цялата ми кариера. Нямахме електричество, нямахме вода. Обяснихме на родителите какви са рисковете, само че нямахме различен избор - или трябваше да оставим това бебе да почине, или да създадем всичко по силите си да му дадем късмет ", споделя Илия Йемец, кардиохирург.

Момиченцето към този момент е в устойчиво положение и постепенно се възвръща. Доктор Йемец не гледа на себе си като на воин. Смята, че го е водила същата тази мощ, която гори в сърцата на всички украинци през миналите месеци.

" Надеждата умира последна. Надеждата, че ще оцелеем ", споделя Илия Йемец.

В деня, в който се прави интервенцията, в болничното заведение има 190 пациенти. Нито един от тях не губи живота си
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР