Това Народно събрание работи много, част от инициативите на БСП

...
Това Народно събрание работи много, част от инициативите на БСП
Коментари Харесай

Георги Гьоков: И в този парламент от БСП помогнахме на децата и младите семейства

„ Това Народно заседание работи доста, част от самодейностите на Българска социалистическа партия са поддръжката за фамилиите на деца при започване на образователната година, както и безплатните учебници. Приеха се някои значими законопроекти по Плана за възобновяване и резистентност, само че по-голям е въпросът какво не можа да свърши, а точно не одобри бюджет за 2023 година Тук по-скоро виновност има служебният кабинет, който в последните дни самичък заприказва, че оттук насетне ще е мъчно без бюджет. “

Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Георги Гьоков в ефира на БТВ-Радио.

Като образец за незавършена работа социалистът даде неприетата правосъдна промяна. „ Българска социалистическа партия поддържа в залата всички законопроекти за промени в правосъдната власт, макар че някои са на границата на Конституцията, изключително тези на Министерски съвет и Демократична България. Съдебната промяна е едно от знамената на “Демократична България “ и “Продължаваме смяната “ и в случай че желаеха тя да се реализира, щяха да работят по-агресивно, само че не видях такова нещо “, сподели още той.

По думите му на идните избори левицата чака да има по-високи резултати. „ Аз съм оптимист, излязохме от последното постоянно държавно управление с неоспорими резултати в обществената сфера, в стопанската система, земеделието, туризма. Можем да се гордеем с всичките ни достижения. Например в обществената сфера – с всички обичайни политики на Българска социалистическа партия, които успяхме да осъществяваме “, съобщи той и напомни по какъв начин останалите партии от четворната коалиция се опитваха да си присвоят достиженията на левицата в обществената сфера.
„ Парламентарната група на Българска социалистическа партия в 48-ото Народно заседание беше най-отговорната, най-диалогичната и най-конструктивната “, безапелационен е Гьоков.

Според социалиста не е толкоз значимо дали връщането на хартиената бюлетина ще увеличи резултата на левицата, а въпросът е да увеличи намаляващата изборна интензивност.
По думите на Гьоков, с цел да има устойчиво ръководство след изборите, ще би трябвало политически разговор и взаимни отстъпки. „ Всеки, който желае да работи за България, ще му се постанова да беседва с Българска социалистическа партия. Категорично не са водени диалози за каквито и да е обединения, всичко друго е предизборна нечиста сделка “, съобщи той.

Георги Гьоков разяснява и рецензиите на Сергей Станишев към партията от последните седмици: „ Всичко това са вътрешнопартийни неща и не знам за какво господин Станишев ги приказва обществено. Всеки в Българска социалистическа партия може да се кандидатира за ръководител, може да има мнение за управлението – единствено би трябвало да съблюдава разпоредбите. Ние сме най-демократичната партия, само че е неразбираемо, когато вътрешнопартиен спор се изнася по медиите “, съобщи той.

По думите му дали има потребност от промяна на управлението, ще решат българските социалисти, точно поради това е бил въведен и директният избор за ръководител. „ Ние сме избрали този ръководител, мандатът му свършва 2024 година, тъй че дано да успокоим топките, да си кажем всичко на идния Конгрес, само че аз не виждам потребност от промяна на ръководителя и на управлението “, заключи Гьоков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР