Това може да се случи, ако ЦИК успее да организира

...
Това може да се случи, ако ЦИК успее да организира
Коментари Харесай

Ще отмени ли ВАС решението на ЦИК, с което ни отнеха правото да г...

" Това може да се случи, в случай че ЦИК успее да провежда процеса по гласуване с машина ”, сподели Орлин Колев в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

 

" Въпреки проблема с машинното гласоподаване, политиците резервираха хладнокръвие. Всички заедно приканиха да се гласоподава. Това е позитивна процедура, те резервираха положителния звук ", разяснява той.

 

" Изпълнявайки наредбите на ИК, ЦИК следва да даде опцията на жителите да упражнят своя избор, както на хартия, по този начин и с машина. За да може жителят да избере метода, по който да упражни своя избор, за ЦИК поражда задължението да обезпечи средството. В случая да обезпечи машината. Това обвързване е съпроводено с известни условия, според закона. Изисквания за годността и удостоверяването на машините.

 

След като тези условия бъдат изпълнени ЦИК, не може да работи по различен метод, с изключение на да обезпечи машинното гласоподаване. Бяхме изправени пред догадка, в която, преди приключване на периода за даване на съответното уверение от държавните органи, за годността на машините, имаме решение на ЦИК, с което се стопира опцията на жителите, обезпечено по закон, да упражнят своя избор посредством машина. Това надхвърляне компетентността на ЦИК ”, изясни Колев

 

Той акцентира, че има постъпили тъжби по проблема.

 

По думите му отчета на ДАНС не трябва да бъде преекспониран от страна на ЦИК.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР