Това масло печели популярност през последните години. Претопеното, пречистено масло

...
Това масло печели популярност през последните години. Претопеното, пречистено масло
Коментари Харесай

Вълшебното масло ГХИ - за здрави стави, зрение, имунитет и много още

Това масло печели известност през последните години. Претопеното, пречистено масло ГХИ е специфичен и неповторим клас масло. Когато маслото се претопява, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват. То е съсредоточен излишък от чисти мазнини. Има отличен орехов усет и не съдържа следи от млечни протеини, захари и вода. Един от най-високите хранителни източници на маслена киселина, цялостен с витамини и мастни киселини като ненаситени и наситени. ГХИ също съдържа омега-3 и 9.

Подобно на всички масла, това масло би трябвало да се употребява умерено – не повече от 3 или 4 супени лъжици дневно. Прието допълнително маслото може да провокира негативни резултати.

Лечебните свойства на пречистеното масло ГХИ

Здрави кости - това масло е една от дребното храни, които са богати на витамин К, изключително на витамин К2. Витамин К2 е нужен, с цел да оказва помощ на тялото да употребява минерали, в това число и калций. В реалност този мощен витамин построява костите по-ефективно от калция. С поддържането на подобаващите равнища защищава и зъбите от раздробяване. Още една функционалност на пречистеното масло е да поддържа смазката на ставите и съединителната тъкан, като усилва гъвкавостта.

Укрепва имунната система – претопеното масло е богато на витамин А, който оказва помощ да се отстранен свободните радикали в тялото. Отговорен е и за поддържането на имунната система - и това не е всичко! Витамин А е мощен антиоксидант, които може да помогне за попречване на някои типове рак, изключително улцирозен колит, който в противоположен случай може да докара до рак на дебелото черво.

Увеличава равнището на сила – специалисти предлагат на спортистите да употребяват маслото ГХИ като непрекъснат източник на сила и може би би трябвало да следваме техните препоръки. Мастните киселини на това масло се обработват бързо от черния дроб и се изгарят като сила. В допълнение към увеличение на метаболизма и енергийните равнища това масло оказва помощ при усвояването на мазнините от мастно разтворими витамини като А, D, Е и К, които покачват издръжливостта.

Антиоксидантно деяние – по време на обработката маслото може да устоя на по-високи температури от кокосовото масло и зехтина. Това значи, че когато температурата се увеличи до точката на шупване, то няма да се разпадне в свободните радикали. Тези свободни радикали са нестабилни молекули, които основават дисбаланс в тялото ни, вариращ от прибързано стареене до рак.

 Гхи

Ето за какво, когато консумирате пречистено масло ГХИ, рискът от увреждане на тялото от свободни радикали е извънредно невисок.

Подобрява храносмилателната система – изследванията демонстрират, че хората с храносмилателни проблеми естествено не създават маслена киселина. Тъй като положителното храносмилане е ключът към положителното здраве, значимо е да включите в храненията си храни, богати на маслена киселина, с цел да подпомогнете храносмилането. Тази киселина подхранва клетките в червата, понижава приключването на неразградени хранителни частици и оказва помощ при възобновяване на стената на лигавицата.

Намалява възпалението – маслената киселина е една от главните мастни киселини, която е нужна на тялото да се бори с възпалението, изключително в стомашно чревния тракт. Пациентите, страдащи от улцерозен колит, заболяването на Крон или друго възпалително заболяване на червата, би трябвало да включат претопено масло в диетата си. И съгласно Аюверда това масло има резултат върху ставите и може да помогне за облекчение на възпалението, смазване на ставите и елиминиране ставната вдървеност при артрит.

Подобрява здравето на очите – витамин А има способността да усъвършенства здравето на очите и да защищава от разнообразни проблеми, свързани с тях. Този мощен антиоксидант спомага елиминирането и неутрализирането на свободните радикали, които нападат макулните кафези. Това, на собствен ред, понижава риска от макулна недъгавост и развиване на катаракта. Мастните киселини в маслото усилват наличието на този значим витамин в организма, както и други хранителни субстанции.

Здрава кожа – естествените свойства на маслото ГХИ ще оказват помощ за поддържане на хидратирането на кожата за дълъг интервал от време. Сухата кожа форсира преждевременното стареене, в това число бръчки, тънки линии и вяла кожа.

Как да употребявате ГХИ маслото

 Пречистеното масло Гхи за здрава кожа и устни

1. Загрейте малко количество масло, до момента в който доближи удобна температура. След което се ползва върху чистата кожа, леко масажирайте за пет минути;

2. Изчакайте 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Повтаряйте тази процедура всекидневно за лъскава кожа. За да излекувате напукани устни нанесете тъничък пласт масло и оставете за една нощ.

3. Можете да съхранявате претопеното масло за дълго време и то все по този начин ще бъде прясно. След като млечните твърди субстанции се отстраняват по време на преправка, то става безвредно за хора, които не използват лактоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР