Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във връзка със

...
Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във връзка със
Коментари Харесай

Йотова: Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти във връзка със обстановката в Русия.

 

Тя дефинира обстановката като “изключително тревожна ”.

 

“Не можем да предвидим още по какъв начин ще се отрази това на България и какъв ще бъде развоят на събитията оттук насетне, прекомерно рано е да се вършат прогнози ", сподели още Йотова.

На въпрос дали е належащо привикване на Консултативен съвет за национална сигурност във връзка със протичащото се в Русия, Илияна Йотова сподели, че това е преценка на президента.

 

“За страдание войната стигна до стадий, в който доста мъчно ще има връщане обратно. Продължавам да считам, че е нужен международен конгрес, на който да се прегледа спорът в Украйна. Надявам се Министерство на външните работи е в непрекъсната връзка с нашето дипломатическо посланичество в Москва ", изясни Йотова. 

 

От външното ни министерство оповестиха за Българска телеграфна агенция, че наблюдават обстановката в Русия. 

 

Вицепрезидентът разяснява и напрежението сред “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” и ГЕРБ. Според нея седемте условия, които от ПП-ДБ са сложили на ГЕРБ, звучат по-скоро като “седем ултиматума ”. 

 

“Не считам, че в едно ръководещо болшинство би трябвало да се работи по този начин. По-скоро би трябвало да се търси консенсус. Нашата позиция постоянно е била за устойчиво държавно управление ”, отсече Йотова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР