Това коментира в ефира на Nova News Ивайло Калфин, директор

...
Това коментира в ефира на Nova News Ивайло Калфин, директор
Коментари Харесай

Калфин: Преговорите с „Газпром“ няма да доведат до потичане на евтин газ към България

Това разяснява в ефира на Nova News Ивайло Калфин, шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд.

 

Според него обществената политика през последната година би трябвало да се включи в по-общия аспект изобщо какво се случва в последните 3-4 години.

 

„ А то е политическа неустойчивост в България. Да приказваме за някаква нова обществена политика не е съществено. Имаше някои промени и повишение на приходите, само че инфлацията „ изяде “ това повишение “, изясни Калфин.

 

По думите му тегленето на дълг не е проблем, в случай че е в рационални граници.

 

„ И като теглим дълг, би трябвало да държим сметка, че през вчерашния ден Европейската централна банка усили, и то- доста, невиждано, лихвите. Тоест, тегленето на всевъзможен нов дълг значи вместо да отиват средства съм стопанската система, да отиват за заплащане на лихви. Но, другояче, по принцип, задължения се взимат в сложни интервали, с цел да се омекоти ситуацията. Не е съдбовно взимането на дълг. Проблемът е по какъв начин се харчат парите ”, изясни той.

 

По отношение на идните избори, специалистът счита, че акцията на всички съществени политически партии е ориентирана към това да се упрекват другите и по този метод не се вижда градивна концепция, към която може да се събере бъдещо ръководство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР