Това коментира пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и

...
Това коментира пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и
Коментари Харесай

БПГА за блокадата в Суецкия канал: Пазарът на петрол търсеше начин да се задържи на по-високи нива

Това разяснява пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Според него действителната цена на барела е под 60 $.

Бенчев предвижда, че нещата скоро ще се възстановяват и допусна, че сега други фактори въздействат на пазара на суровия нефт:

" Водещ е пандемията, както и имунизационният развой, на който пазарът реагира оптимистично. Втори фактор е какво ще се случи сред страните от ОПЕК и ОПЕК+. Те изненадаха пазарите преди месец, когато задържаха квотите. Не знам дали това е продължи и през идващите месеци, тъй като американските шистови сонди дебнат. Под 200 сега са в интервенция, а аз считам, че умерено могат да доближат стойности от 600-650 сонди. А сега има и свободен паричен запас, който може да бъде употребен от тях ".

По думите му това ще е по-интересният фактор, който ще въздейства на пазара в идващите месеци.

Според него в случай че има 14-дневен тренд на намаление на цените на петрола, това ще се отрази на цените на горивата в България. Бенчев уточни, че страната ни е с най-хубави цени на горивата в Европейски Съюз - както с такси, по този начин и без.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР