Това коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в сградата

...
Това коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в сградата
Коментари Харесай

Шефът на МВР: Нямаме информация относно делата за АМ ”Хемус”

Това разяснява министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в постройката на Министерство на вътрешните работи.

Директорът на пресцентъра Явор Симов разяснява, че има две следствия, свързани с Автомагистрала " Хемус ". " По Лот 5 имаше конференция, само че втората линия по следствие от ГДНП е предадена на прокуратурата на 8 декември. От тогава не са давани инструкции към нашите структури ", сподели Симов.

" Едното от лицата по " Магнитски " е с имунитет. Трябва да бъде свален имунитета, с цел да се правят каквито и да е било следствия ", разяснява той.

" Ще установим и следствия във връзка с енергийната сфера. В помпено-акумулаторна водноелектрическа централа " Белмекен " имаме подозрения, че са се случвали нарушавания ", сподели министърът на вътрешните работи.

Относно акцията в село Атнон, Бойко Рашков изясни:

" Рано е да кажа дали има или няма чадър над арестуваните за убийството в с. Антон. По арогантното им държание, в това число в гр. Пирдоп, в това число в полицейското ръководство, откакто са подавани съответни документи можем да допускаме, че тези лица са имали самочувствие на покровителствани ".

„ Дали това ще се оправдае като съмнение или не - ще зависи от нашите бъдещи дейности по следствието. Там са изпратени освен полицейски сили, с цел да може в най-кратък период да се извършат дейности. Там е развиван бизнес от тези лица, обект на нашето внимание. Привлечени са и представители от Национална агенция за приходите и от Агенцията по храните. Ще проверим напълно и бизнеса на тези две лица като в началото бих могъл да ви осведомявам, че от 2018 година няма диря или най-малко на нас не ни е станало известно, от официализиране на финансовата активност на самата компания, която са имали обектите на нашето разследване”, уточни той.

" Нямам нищо общо, с който и да е от участниците в това закононарушение. Тези въпроси целят само уронване на достолепието ми. Само преди няколко месеца край София във връзка с оповестени клипове в Интернет, ние извършихме акция и задържахме човек, който е направил закононарушение, не е нужно да имам близки в квартала, с цел да го направя. Провеждаме и друга огромна акция, става въпрос за измами, сходни на телефонните измами ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР