Това, което знам за Гоце Делчев е, че той е

...
Това, което знам за Гоце Делчев е, че той е
Коментари Харесай

Праплеменникът на Гоце Делчев – диригентът Христо Христов пред БНТ: Той е бил лидер и много хора са го следвали

Това, което знам за Гоце Делчев е, че той е бил доста добър човек. Много хора са го харесвали и са го следвали, тъй като той е бил водач. Той е характерен представител на нашият народ. Това сподели в студиото на " Говори в този момент " праплеменникът на огромния бунтовник диригентът Христо Христов.

Според него, нашата страна в никакъв случай не е имала опция да изкаже друго мнение за какво тленните остатъци на Гоце Делчев са в Скопие. България постоянно е била някакъв спътник и изключително по това време.

" Всяка година вървим в Скопие, оставяме по едно цвете на гроба на Гоце Делчев и си отиваме. Но предходната година стояхме 3 часа извън ", добави Христов.

Днес се означават 151 години от рождението на революционера Гоце Делчев. След побоя над Христиан Пендиков в Охрид обаче напрежението сред България и Македония бързо ескалира. Стигна се до обществени закани против Пендиков и за предизвестия български политически лица да не вървят в Република Северна Македония за честванията. За да успокои пристрастеностите България върна посланика ни в Скопие, а през днешния ден в поръчител за сигурността на българите се трансформира служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, който участва на честванията в Скопие.

Отношенията сред България и Северна Македония разясниха в студиото още кметът на Куманово Максим Димитревски и журналистът Костадин Филипов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР