Това, което Ви беше представено вчера, като основен проблем, че

...
Това, което Ви беше представено вчера, като основен проблем, че
Коментари Харесай

Караджов след оставката си: Това, което ви казаха вчера е лъжа

" Това, което Ви беше показано през вчерашния ден, като главен проблем, че съм изискал допълнителн 3,9 милиарда лв. в допълнение от бюджета на Министерство на регионалното развитие, е неистина. Аз в никакъв случай не съм желал тези пари. Няма нито един ред с такива претенции. Ще Ви прочета стенограмата от Министерски съвет.

Никой не е давал изискване за предоставяне на спомагателни средства, безапелационен е Караджов.

" В сряда следобяд излязох от Министерски съвет с таблица, от която се вижда, че са се натрупали, с помощта на решението на Народно събрание, спомагателни средства като недостиг, което отваря спомагателна дупка в бюджета. Това, за което осведомих сътрудниците за сериозна дупка в бюджета в размер на 3,9 милиарда лв.. Тя се получава от няколко източника. Първият е решението на Народно събрание, по които по точка 1 и 2 от това решение, се  трансферират да се употребяват от нашия бюджет 1,2 милиарда за остарели заплащания и втора, в точка 4, още 1,2 милиарда, които също са за остарели и незавършени работи. Като и двете точки, касаят контракти, за които бюджета на Министерство на регионалното развитие е претрупан в допълнение, от плануваното през декември. 

Това сподели вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов, който е от квотата на ИТН.


Той е подал оставката си в Министерския съвет.

Караджов дава отговор на изказванията на министър-председателя Кирил Петков, че разрива на ръководещата коалиция е породен от това, че Караджов е желал да заплати на компаниите, които построяват автомагистрала " Хемус ", наети от предходното ръководство. 

В сряда водачът на партия " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че изтегля министрите си и поставя завършек на обединението. 

Очаквайте детайлности!

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР