Това, което се случва за съжаление с бюджета е, че

...
Това, което се случва за съжаление с бюджета е, че
Коментари Харесай

Финансов експерт разтърси ефира: Асене, бюджетът ти стана като дъвка! Няма визия и съдържание

„ Това, което се случва за жалост с бюджета е, че той стана като една дъвка, която се разтяга за щяло и за нещяло и вътре съвсем няма наличие. В момента ние следваме политиките на Гърция и Италия в най-лошите им времена, когато популизмът им се вихреше “, сподели финансовият специалист Любомир Дацов в предаването „ Тази събота “ по bTV.
Във времена, когато би трябвало да имаш не повече от 1% недостиг да правиш 3% не е израз на най-хубавата политика. Дефицит значи спомагателна инфлация, тъй като това подтиква потреблението. 3% е максимумът, който би трябвало да се поддържа в най-лошите времена. Чисто стопански ние в този момент не се намираме в неприятни времена, а в положителни “, добави той.
Според него България би трябвало да има по-висока скорост на развиване. „ Ние би трябвало да усещаме, че страната се движи в вярната посока. С този бюджет не мога да кажа, че тя се движи в вярната посока “, счита финансистът.
Големият проблем е, че бюджетът няма явен път и визия. Ако има нещо, което би трябвало да се подлага на критика, то това е дефицитът. Той не може да бъде подобен, сподели Дацов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР