Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9

...
Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9
Коментари Харесай

Днес започва предизборната кампания за предстоящия вот на 9 юни

Официално в среднощ стартира предизборната акция за плануваните на 9 юни избори за народни представители в идващия парламент, и за български евродепутати.

Тя ще продължи до среднощ на 7 юни.

Кампанията започва 30 дни преди изборният ден, и се води на български език. Гражданите, партиите, обединенията, инициативните комитети, претендентите и покровителите имат независимост на изложение в джука и писмена форма на обществени предизборни събрания,  могат да употребяват и  доставчиците на медийни услуги за разпространение и основаване на информация и наличие. Такива услуги са  печатните медии, тези  популяризирани посредством електронни съобщителни мрежи, онлайн новинарските платформи.

Не са медийни услуги обществените мрежи - Фейсбук, Twitter, други сходни. Затова те не подлежат на регулация.

Медийните снабдители носят публицистична отговорност. При лъчение, издание и разпространяване на платени форми на отразяване на предизборната акция те се  отделят посредством образен, звуков или аудио-визуален знак, който съдържа надпис или звуково известие, че материалът е заплатен.

В  акцията има и редица забрани, измежду тях са тези за публикуването и излъчването на анонимни материали, потреблението на такива, които заплашват живота и здравето на жителите и частната, общинската и държавната благосъстоятелност, и  пречат на сигурността на придвижването.

Забрани а има и за пропаганда, която накърнява положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите, за  потреблението на герба и знамето на Република България или тези на непозната страна, както и религиозни знаци или изображения. Агитация е неразрешена в държавния и общинския превоз,  както и провеждането на такава в държавните и общински предприятия.

Забрана има и за това в комерсиална реклама да се насочат политически внушения.

Специални са и разпоредбите за отразяване на предизборната акция от двете обществени  медии - Българската национална телевизия и Българското национално радио, те  отразяват обективно и заслужено деянията на претендентите, и след подписани съглашения с обединенията, които се явяват на вота, за  безплатните и платените форми, тематиките и екипите. 

В  двете медии акцията се открива и закрива с клипове, които се излъчват гратис.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР