Това, което се случва в момента, навява съмнения, че парламентарно

...
Това, което се случва в момента, навява съмнения, че парламентарно
Коментари Харесай

Радев изригна срещу ПП-ДБ: Загърбиха принципите и достойнството си заради властта

„ Това, което се случва сега, подухва подозрения, че парламентарно показаните партии търсят да назначат собствен човек в стола на основния прокурор ”. Това съобщи президентът Румен Радев след присъединяване си в събитието „ Зеленият преход на страните от ЦИЕ “. В него присъединяване взе и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, предава Блиц.
Радев разяснява и избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор: „ Виждаме по какъв начин загърбва своите правила и достолепие, с цел да вземеш властта, прегръщайки най-големите си съперници. Това се трансформира в сложна задача ”.
Според него функционалността краткотрайно изпълняващ основен прокурор е извънредно комфортна за задкулисието. Радев бе безапелационен, че назначението на Сарафов не минава през детайлната процедура за избор на основен прокурор и през декрет на президента. „ В същото време той се употребява с всички пълномощията на основен прокурор “, добави президентът.
„ Аз мисля, че във време на политически катаклизми, всички би трябвало да се придържаме към Конституцията “, съобщи още президентът.
„ Мотивите се формулират, разискват и одобряват от различен орган – от Висш съдебен съвет в тази ситуация “, разяснява той.
„ Трябва да отчитаме, че сезирането на Конституционния съд не е позволено към момента за разглеждане “, съобщи още той.
По думите му изтеклият мандат на Инспектората на Висш съдебен съвет не приключва пълномощията, откакто съпостави със сходно решение на Конституционен съд от предходната година.
Държавният глава добави, че това е урок за цената за достолепието и правилата в политиката. „ Когато загърбиш своите правила и достолепие, с цел да вземеш властта, прегръщайки своите най-големи съперници, и в този случай със скоростното назначение на Сарафов, да демонстрираш назад, че имаш правила и достолепие “, уточни още той.
Държавният глава не подмина и тематиката за войната в Украйна. По думите му страната ни не е част от самодейността за 1 млн. снаряда. Според Румен Радев, в случай че държавното управление вземе това решение, това ще е неточност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР