"Това, което се случи вчера и днес и ще се

...
"Това, което се случи вчера и днес и ще се
Коментари Харесай

Петков за мораториума: Не може просто да правим разходи към крайния потребител

"Това, което се случи през вчерашния ден и през днешния ден и ще се допотвърди за замразяването на цените на тока, за мен е доста значим знак, че оттук насетне преди да има сериозен разбор в енергийната система и в системата на топлофикация, не може просто да даваме спомагателните разноски, които са в системата, към крайните консуматори ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков на първото постоянно съвещание в Министерски съвет.

"Това ще става единствено след цялостния разбор и когато сме видели, че всичко, което е допустимо да бъде направено за понижаване на разноските е направено, и тогава да отиваме към усилваме на цените. Това ще бъде нашият метод, а не просто всяка безрезултатност да резултира към по-високи цени ", съобщи Петков.

"Вчера имахме доста градивен разговор с регионалните шефове за засегнатите общини и това, което чакам през днешния ден от тях, е цялостен отчет за вредите, които са нанесени от наводненията с цялостни елементи от единични цени и количества. Имаме два целта - популацията оптимално бързо да има достъп до обитаемоте места и обикновено доставяне с вода и ток и на второ място да сме сигурни, че средствата, които ще бъдат изразходвани, ще бъдат в оптимално добра съгласуваност с министерствата и тествани като разходна част ", добави още министър-председателят.

По думите му друга значима тематика, която ще се разисква през днешния ден, е за образованието.

"Много се веселя, че Министерството на образованието и науката вкара няколко точки за разискване на концепцията да влагаме повече в детски градини и учебни заведения. Тази тематика ще е приоритет на цялото държавно управление ", добави Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР