„Това, което с колеги народни представители видяхме в секретното деловодство

...
„Това, което с колеги народни представители видяхме в секретното деловодство
Коментари Харесай

БСП поиска временна анкетна комисия, която да разследва сделката между Инерком и ЧЕЗ

„ Това, което с сътрудници народни представители видяхме в секретното деловодство на Народното събрание, е следващата насмешка на министър-председателя Борисов с всички българи. Беше ни възложен един хвърчащ лист без автограф и щемпел, с информация, която няма никакво съображение да бъде класифицирана ". Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев пред публицисти в Народното събрание във връзка цитирания от премиера документ за източниците на финансиране на договорката за ЧЕЗ. Той съобщи, че Българска социалистическа партия упорства този документ да бъде разкрит, за може да бъде употребен на съвещанието на комисия по енергетика на следващия ден.

„ Настояваме на това съвещание да бъде поканено и управлението на Българска банка за развиване, с цел да обясни- за какво излъга, че няма никакво отношение към покупко-продажбата на енергодружеството ", съобщи още Бойчев. Той бе безапелационен, че откакто ББР стои зад купувача на ЧЕЗ (което банката отхвърли още в неделя, бел.ред.), това значи, че държавното управление на Бойко Борисов стои зад Гинка Върбакова.

Жельо Бойчев разгласи, че ПГ на " Българска социалистическа партия за България " е внесла план за решение за основаване на краткотрайна анкетна комисия за следствие на всички обстоятелства по отношение на договорката с ЧЕЗ.

„ Поведението на премиера е необяснимо и безпричинно по никакъв метод. Той или лъже българския народ, че няма информация за тази договорка, или в случай че в действителност не е знаел, мястото му не е там ", безапелационен бе националният представител. Той съобщи още, че отговорите на въпросите, които народните представители задават- кои са всички претенденти по договорката и кой стои зад тях, би трябвало да се чуят от премиера.

„ През 2004 г, когато беше продаден ЧЕЗ, по времето на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", Българска социалистическа партия бе единствената партия, която се опълчи на тази продажба. По времето на първото държавно управление на Борисов, когато бяха продадени 33%, с които страната трябваше да реализира своя надзор върху ЧЕЗ, Българска социалистическа партия още веднъж бе единствената, която сподели, че ЕРП би трябвало да останат държавни ", напомни националният представител Таско Ерменков. Той съобщи, че Българска социалистическа партия желае държавното управление да си свърши работата и министър председателят да престане да се подиграва с българите.

„ Искаме договорката да бъде прекъсната и по-късно страната да си влезе в пълномощията и да купи ЧЕЗ назад, на пазарен принцип ", безапелационен бе Ерменков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР