Това, което обявихме през месец декември - до този момент

...
Това, което обявихме през месец декември - до този момент
Коментари Харесай

Всеки българин вижда защо проверяваме болниците, убеден Цацаров

" Това, което обявихме през месец декември - до този миг е изпълнено в забележителна степен ". Това регистрира в коментар пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, тази заран стана ясно, че във Върховна касационна прокуратура са формирани 13 досъдебни производства за занемареност в лечебни заведения на територията на страната .

 Прокуратурата проверява 13 лечебни заведения за занемареност
Прокуратурата проверява 13 лечебни заведения за занемареност

В хода на инспекцията са тествани 329 контракта, подписани от лечебните заведения

По отношение на 15 болнични заведения за разпоредени спомагателни инспекции, уточни още прокурор №1.

Цацаров изясни, че наказателното гонене е за неизгодни контракти . " Наистина има скандални контракти, както и наказателното гонене за занемареност. Това е решение, само че то напълно не е ключът към казуса ", добави Цацаров.

 Прокуратурата чака от Здравно още материали за източването на лечебните заведения
Прокуратурата чака от Здравно още материали за източването на лечебните заведения

Няма отговорни за наводнението в Бургас

Той даде следния образец - " дребна болница, която разполага с четири коли за спешна помощ, единствено че за превозване не се употребяват тези коли за спешна помощ, а болничното заведение има контракт с транспортна компания , която е благосъстоятелност на заместник-управителя на тази болница, която има частни коли за спешна помощ и те правят тази активност. Това е малко, само че е задоволително и е повече от показателно ". Щетите за съответното лечебно заведение са от порядъка на 29 хиляди лв. .

 Прокуратурата проверява
Прокуратурата проверява " Пирогов " и още шест лечебни заведения

Производства се водят Софийска градска прокуратура

По думите му, всеки български жител, който влиза в българска болница е очевидец на това. " В същото време това се случва на гърба на почтен и доблестен труд на хората в бели престилки . В последна сметка една дребна част от тях реализират комерсиална активност, а една огромна част от тях лекува българското население и не получава свестни заплати ", сподели Цацаров.

Главният прокурор осведоми още, че вследствие на разпоредената в края на декември месец взаимна инспекция на Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването са п роверени общо 329 контракта на лечебните заведения от всевъзможен темперамент - за отдаване на площи в здравни заведения, за отдаване чартърен на здравна техника, по този начин и за взаимна активност, по този начин и контракти, които са по прословутия член 9 алинея 6 от Закона за здравните заведения - терминът, който най-общо се дефинира като " болница в болница ".

 Болниците през април да харчат колкото през февруари, желае Касата
Болниците през април да харчат колкото през февруари, желае Касата

Цените на 136 клинични пътеки са нараснали от първи април 2018 година, напомнят от БЛС

Сега са формирани 13 досъдебни производства , а във връзка с 15 лечебни заведения са разпоредени спомагателни инспекции.

Разследването е предоставено на Националната следствена работа . Производствата се водят от прокурори от Софийска градска прокуратура, с цел да се избегнат локални обвързаности, съществуващи на всички места в страната.

Главният прокурор означи още, че когато две здравни заведения работят дружно - частното на територията на държавното, в нарушаване на закона и двете употребяват идентични клинични пътеки и пациентите напълно умишлено се насочват към частното заведение, е ясно каква е ориста на държавното. " Бавно, умерено, то ще бъде погълнато от частното ", разяснява Цацаров.

Той посочи, че периодите зависят от съответната активност, която се прави оценка като незаконна и по тази причина са разнообразни.

Главният прокурор Сотир Цацаров означи, че както в формираните към този момент досъдебни производства, по този начин и в този момент става дума за незаконна активност, която се проверява и която няма отношение към хората, които в този момент ръководят тези лечебни заведения .

" На процедура бяха изискани и тествани всички настоящи контракти всички подписани контракти от държавни и общински лечебни заведения , голямата част от договорите са сключвани от техни прародители ", разяснява той и моли да не се свързват следствията с съответните имена на хората, които сега ръководят лечебните заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР