Това, което наблюдаваме, е експоненциално увеличение на заразените, което ще

...
Това, което наблюдаваме, е експоненциално увеличение на заразените, което ще
Коментари Харесай

Ето при какви симптоми да търсим помощ за COVID-19, лекар посочи за кои уж здрави е най-опасно

Това, което следим, е експоненциално нарастване на инфектираните, което ще сложи напрегнат всички системи. За това предизвести пулмологът доктор Александър Симидчиев.
Както и доцент Шиваров (виж по-долу), Симидчиев уточни, че няма една причина за увеличаващия се брой умряли по-млади хора. Заболяват и хора с генетични особености, разясни той – щом имаш 4000 дневно, шансът да бъдат наранени такива хора е доста по-голям.
 Нидерландия почна с по-строгите ограничения против ковид Нидерландия почна с по-строгите ограничения против ковид
В Нидерландия затварят музеи, кина и зоологически градини след въвеждане на по-строги ограничаващи ограничения против ковид, съобщи Б...
Симидчиев беше безапелационен – би трябвало да ограничим разпространяването на пожара, става единствено с ограничаващи ограничения. „ Когато имате въпреки и минимални недоволства – запушен нос, драскане на гърлото, леко нараснала температура, вероятността да имате ковид е огромна – стойте си у дома ”, прикани той. И посочи – когато имаш по-сериозни признаци, като по-сериозно сърцетуптене, недай си Боже, зной, би трябвало да търсиш „ Спешна помощ ”.
Най-застрашените
Около 10% от тежко протичащите случаи имат генни разновидности и при тях рискът да загинат от COVID-19 е по-голям. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Велизар Шиваров, който се базира на нови проучвания.
По думите му, става въпрос за неоткрити имунодефицити, „ най-много при здрави, прави мъже ” – там може да има проблеми. Затова и лекарят предлага използване на витамин D, като е най-добре да се следи лабораторно равнището, само че той изрази подозрение, че в този момент тъкмо би трябвало да се тича по лаборатории и да се следи нещо, което може да помогне, само че може и да не успее.
 Коронавирусът по света: В деня на изборите за нов президент, Съединени американски щати са с връх по инфектирани Коронавирусът по света: В деня на изборите за нов президент, Съединени американски щати са с връх по инфектирани
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 47 348 201 и 47 847 338 съгласно американ...
Така или другояче се върви към ново затваряне – въпросът е по кое време и по какъв начин. Смятам, че още през април стана ясно, че преодоляването на епидемията ще върви по този начин – с от време на време разпределяне и стягане на ограниченията.
Д-р Шиваров дефинира пред Българска национална телевизия концепцията за стаден имунитет като „ евгеника ” и акцентира, че не е наложително вирусът да мине през по-голяма част от популацията, а може да мине по няколко пъти през избрани пластове на обществото. Той сподели и, че особено за нещата не са толкоз еднопосочни – към този момент мнението е, че те оказват помощ в по-ранна фаза на лекуване.
Междувременно Нова телевизия излезе с няколко репортажа – от Пловдив, от Варна, в които бяха дадени образци за недобра организация при приема на заболели, за чакаща кола за спешна помощ с пациент на 81 години, който е умрял и за апел от болница „ Св. Мина ” в Пловдив. „ Почти не сме прибирали пациенти – единствено в случай че приемащият доктор прецезира положението и го одобри за приемливо ”, сподели шефът на лечебното заведение. И сподели, че е дал персоналният си телефон на „ Спешна помощ ”, с цел да го предизвестява за върнати пациенти. Управителят към този момент дава и наряди в болничното заведение. Колкото до 81-годишния пациент, съгласно първичните данни той е бил 10 дни с недохранване, до момента в който е боледувал.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР