Това, което ме ядоса днес е фактът, че освен че

...
Това, което ме ядоса днес е фактът, че освен че
Коментари Харесай

Министър Шишков: Акт 16 за интерконектора трябва да има до следващата сряда


" Това, което ме ядоса през днешния ден е фактът, че като се изключи че не е разплащано за " Хемус ". Част от лотовете бяха спрени и работиха на извънредно мудни обороти. За страдание се е наложило да бъдат утвърдени планове за преправка по време на строителство и тези планове са се забавили извънредно дълго време. Сега, когато ние съживихме строителството на " Хемус ", се оказа, че тези уреди, за които има да се утвърждават планове, те към момента не са подготвени и няма да може да стартира неотложно строителството ", заяви служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в студиото на  " Денят ON AIR ".

По думите му това, което са обезпечили със законов механизъм - да продължи строителството на четвърти и пети лот, нищо не се е трансформирало. 

" Никой не пожела в продължение на 7 месеца да бъда узаконено строителството, а не да се търсят малки врати, както бяхме очевидци по-рано. Трябва да се регламентира това строителство. При седми и осми лот не е правено нищо. Така, както бяхме оставили " Хемус ", по този начин го заварихме. При скоростния път от Ботевград към Видим ситуацията е същото ", уточни служебният министър пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че голяма част от противозаконното строителство е възлагано от страната. 

" Това е още веднъж оня метод на ръководство на ГЕРБ, който ни докара до всичките проблеми - чисто правни и юридически. Проектът за автомагистрала " Европа " е координиран с всички министерства. Имаше проблем с кмета на Костинброд и с него сме се разбрали. Той си изтегли възраженията. Магистралата би трябвало да бъде приключена края на 2023 година ", сподели арх. Шишков.  

И заключи, че вече публично тече газ от Гърция към България. 

" В рамките на този един месец ние поддържаме непрекъсната връзка със строителя на интерконектора. Ако акт 15 го подпиша тази седмица, до сряда-четвъртък идната седмица, би трябвало да има и акт 16 ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР