Това, което казахме преди е, че ако се стигне до

...
Това, което казахме преди е, че ако се стигне до
Коментари Харесай

Алибегов: Пиарът на здравно министерство минава през заведенията

Това, което казахме преди е, че в случай че се стигне до ново затваряне, няма смисъл да се затваря единствено нашият отрасъл, а би трябвало да се направи повсеместен локдаун, в случай че ще се бори пандемия. Това, че целият пиар на здравното министерство минава през заведенията, не бори пандемията, съобщи пред „ Евроком “ ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„ Трудно ми е да допускам, че единствено 10 дни ще бъде затварянето, здравното министерство за 12 месеца не е спазило нито един период. Това, което желаеме е затварянето да е 10 дни, а не 11 и всички да работим. В сряда следва среща на всички затворени сектори и работодателски организации и асоциации. Там ще вземем решение какво ще предприемем, в случай че срокът не бъде спазен “, разяснява той.

По сумите му забавянето на изплащането на компенсациите е било много огромно, изключително в Национална агенция за приходите.

„ Бавно вървят там изплащанията, по-бързо върви изплащането от 75/0, там е сред 7 и 10 дни. Бизнесът не е изработен, с цел да живее от помощи. Това, което желаеме е да спрат тези помощи и да стартираме да работим и повече да не ни затварят “, добави Алибегов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР