Това, което е важно да свърши новото Народно събрание е

...
Това, което е важно да свърши новото Народно събрание е
Коментари Харесай

Гълъб Донев готов с 12 закона, но за бюджета думата е на депутатите

Това, което е значимо да свърши новото Народно заседание е да образува стабилно болшинство, което да излъчи постоянно държавно управление и това постоянно държавно управление би трябвало да бъде дейно, с цел да взема решение проблемите на хората. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти в Народното събрание преди формалното разкриване на 49-то Народно заседание.

На откриването на Народното събрание на Велика сряда, Донев се надява на повече примирение, самокритика и подготвеност депутатите да служат на народа.

Това, което е значимо, с цел да работи Народното събрание, е да бъдат открити обединителни центрове, към които да се образува стабилно болшинство, с цел да може да се излъчи постоянно държавно управление, сподели министър председателят.

По думите му другата значима задача пред Народното събрание е да твори законите. Служебното държавно управление има подготвеност да внесе над 12 законопроекта, които са свързани с значими сфери от обществено-икономическия живот на страната, изясни Донев.

Премиерът посочи, че това, което служебното държавно управление може да остави на постоянното , е добре функционираща страна. В момента обстановката в страната е спокойна и всички проблеми, които изникват се вземат решение от служебния кабинет.

Той уточни, че това, което служебното държавно управление има като ангажимент, е да внесе до края на април месец план на закон за държавния бюджет . Отговорността е на депутатите какво ще създадат с бюджета, откакто служебното държавно управление го внесе, акцентира Гълъб Донев. Той повтори още един път, че се надява депутатите да работят дейно, с цел да може Народното събрание да има дълъг живот.

Всеки един от министрите в персонално качество м оже да се съгласи или да не се съгласи да е министър в постоянно държавно управление, това беше отговорът на Донев на въпрос дали би се съгласил министри от служебното държавно управление, да останат в изпълнителната власт и на постоянно държавно управление, както подмятна някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите на премиера всеки е свободен в оценките си в това дали ще може да се оправи с отговорността.

Въпреки многократните питания дали се водят такива диалози, Гълъб Донев не отговори съответно на въпроса, а съобщи, че вероятната формула е образуване на стабилно болшинство с постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на жителите .
 Първи звънец за 49-то Народно заседание
Първи звънец за 49-то Народно заседание

6 партии влизат в състава, чака се под напрежение избор на ръководител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР