Това, което аз мога да обещая: господин Борисов видя килията

...
Това, което аз мога да обещая: господин Борисов видя килията
Коментари Харесай

Асен Василев обеща на Бойко Борисов престой в килия за повече от 24 часа

Това, което аз мога да обещая: господин Борисов видя килията за 24 часа, живот и здраве, когато продължим да управляваме дружно, ще си довършим работата. Това съобщи от Сандански съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Асен Василев.

“Надяваме се повдигнатите обвинявания най-сетне да бъдат разследвани и да стигнат до съд. Чуваме, че съдът не се е произнесъл. Съдът няма по какъв начин да се произнесе, в случай че нещо не е разследвано изпълни и не е влезнало в съд. ГЕРБ обичат да се хвалят, че всичко било нелегално. Има очевидец в лицето на Черепа, който сподели всичките си банкови извлечения по какъв начин е вземал пари от банката. Има очевидец в лицето на неговия водач. Има очевидец в лицето на секретарката в Министерство на финансите по какъв начин този човек е бил допускан, без да бъде записван в книгата за гости. Има очевидец, който споделя, че господин Божков е влизал с пури и евра и е излизал без тях от кабинета на финансовия министър (бел. ред. Тогава Владислав Горанов). Всичко това го има в 400 страници документи със свидетелските показания, с отчетите на АДФИ, която споделя, че с деяние и безучастие Комисията по хазарта и Министерство на финансите са разрешили да се нанесе вреда на бюджета от съвсем 500 милиона лв. ”, добави той, представен от novini.bg.
Василев напомни, че тези данни са стигнали до Прокуратурата, само че следствие е било отказано. “Казаха, че няма данни за закононарушение и че няма данни да стартира следствие. Това е, против което сме изправени и което би трябвало дружно да променим - една окопана, превзета страна с един октопод, който е пуснал пипала от най-високо, до всеки град и село, до всяка къща. Започнахме малко по-малко, с може би прекомерно незадоволително твърди стъпки в тази посока. В последния ден на Народното събрание успяхме въпреки всичко да прокараме да мине за Европейската прокуратура да има лична постройка и лична регистратура. Вече има една неоправдателна присъда на Европейската прокуратура. Тя към този момент е самостоятелна от Българската прокуратура. Сигурен съм, че тези 120-130 преписки за най-разнообразни обири и злоупотреби с европейски средства тази година и следващата година ще стартират да влизат в съда и ще стартират да бъдат осъждани хора ”, увери той.

Асен Василев напомни, че ръководството на “Продължаваме смяната ” започва в сложен миг, когато още коронавирусът интензивно върлуваше в България. “Овладяхме го и не затворихме страната. Разболях се тъкмо сега, в който правихме бюджета. Направихме бюджет. В деня, в който бюджетът беше признат, откакто ГЕРБ три дни губиха времето на Народното събрание и се опитваха да го неодобряват на второ четене, стартира войната в Украйна. Оттам нататък при мен пристигна планирането за най-лошите сюжети. Какво става, в случай че ни спрат газа? Спряха ни го. Имахме подготовка. Не допуснахме да се прекъсне газоподаването. Цените останаха почти същите. Какво става, в случай че се затвори Босфора? Слава Богу, единствено за 24 часа се затвори корабоплаването в Босфора, когато откриха плаваща мина там. Какво става, в случай че се постави ембарго или в случай че Русия спре да изпраща нефт? Договорихме изключение от ембаргото, което беше доста тежка борба. От 1 декември ще продължаваме да получаваме нефт, в случай че е по-евтин. Ако не е по-евтин, ще се докара от другаде. Какво става, в случай че се случи нов Чернобил? Един път снаряд удари оградата на “Запорожие ”, повторно снаряд удари административната постройка на “Запорожие ”, трети път се спря подаването на електрическа енергия към “Чернобил ”, към охлаждането на отработеното гориво и се включиха генераторите. На “Запорожие ” също се включиха генераторите. Ако слушате ГЕРБ, всичко в страната е било цветя и рози. На хартия всичко е прелестно. Като започнахме да ревизираме Държавния запас, се оказа, че дори нямаме йодни хапчета за популацията. Да не приказваме за всичко друго, което би трябвало да го има в Резерва. На хартия има всичко, действително - няма нищо. На хартия имаме и Автомагистрала “Тракия ”, уточни съпредседателят на “Продължаваме смяната ”.

Той добави, че тогава от Политическа партия се пробвали да работят с държавната администрация, само че това се оказало голяма неточност. Оказало се, че работещите в нея хора не мислят по какъв начин да оказват помощ на хората и страната. “Оказа се, че на всички равнища огромната част от тази администрация е обвързана с най-разнообразни схеми ”, уточни той и даде образец с търговете за ВиК инфраструктура, при които в над 90% от случаите са останали на една оферта.
“Отворена е цената единствено на един участник в тези търгове, без значение какъв брой участници са подали. Това е еврофинансиране. В момента се преглежда от Европрокуратурата. Агенцията за одит на европейските средства не беше одитирала нито един от огромните пътни обекти в последните 12 години, нито един от огромните железопътни обекти в последните 12 години. Беше прескочила обстоятелството, че от общинските поръчки 70,80, 90% в избрани общини, които са единствено с една оферта. Сменихме шефката на въпросната организация. Първата работа на служебното държавно управление беше да върне тази шефка назад ”, сподели Василев.

Той напомни и за схемите, които се въртяха на “Капитан Андреево ”, които Политическа партия съумяха да разобличат. “Наложи се Кирил Петков да отиде там с НСО да отиде, с цел да позволен въобще държавни чиновници до въпросната лаборатория. Като се отвориха хладилници, където сякаш има месо и и взети проби от месото, се оказа, че има два развалени портокала. 10 години никой не е вземал проби. Когато държавната лаборатория беше направена и бяха назначени лаборанти, едни хора се появиха с диагоналки, с карти, които им позволяват да са в пункта, и започнаха да заплашват хората, се наложи да се вкара Жандармерия, с цел да може лаборантите да стартират да работят ”, описа Василев и напомни за заканите към тогавашния заместник-министър на земеделието Иван Христанов, който отхвърли да одобри рушвет.

“Когато на някого му спрете милиарди, той ще нападна с всички вероятни средства. Всички кални акции на света: всички са маскари, няма смисъл да се гласоподава. Те нямат какво положително да кажат на хората. Каква е позитивната акция на ГЕРБ? Ще крадем по-малко? Това ли е позитивното известие? Единственото, което могат да споделят е, че всичко е безпорядък, съсипия, всички са маскари ”, добави още Асен Василев.
Василев следи позитивната наклонност, че страхът у хората стартира да си отива. Това за него е една от позитивните промени, които стартира да вижда в България. “Да дойдеш принудително, да те накарат принудително. Да кажат няма да ти пуснем кравата на паша, в случай че не гласуваш по верния метод, няма да ти дадем дърва за огрева, в случай че не гласуваш по верния метод, ще те уволним от работата, която работиш, в случай че не гласуваш по верния метод. Това стартира да си отива. Това би трябвало да си отиде, в случай че желаеме да имаме естествена страна ”, счита Василев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР