Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на

...
Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на
Коментари Харесай

Много Важна Информация За Заемите! Тези Българи Вече Няма Да Трябва Да Изплащат Кредита С

Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на народния представител Георги Гьоков по какъв начин се вземат решение демографските проблеми на страната.

България е изгубила 30 % от популацията си за близо 30 години, посочи Гьоков в своето изявление.

Симеонов посочи акцентите в политиката за решение на демографските проблеми: повишение на раждаемостта, понижаване на младежката емиграция и нова емиграционна политика.

Наред със стимулиране на тридетния фамилен модел държавното управление обмисля даване на безлихвени жилищни заеми за млади фамилии, както и нисколихвени или безлихвени заеми на младежи с висше обучение.

Предлагаме разпределяне на стипендии за младежи, в наши или непознати влиятелни университети, които поемат ангажимент да работят в България, сподели вицепремиерът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че се планува нова система за асортимент на имигранти.

По предписание имигрантите би трябвало да са младежи, нужни на страната експерти, както и да са способни да се интегрират в България. От българската диаспора ще имат преимущество да дойдат в страната, уточни Симеонов.

Мерките ще бъдат прилагани сложно, само че за резултати ще може да се приказва след десетина години, заключи той.

В първите две седмици на нашето държавно управление бяха промени разпоредбите за трудова подвижност и над 30 хиляди наши сънародници от Украйна и Молдова избавиха туристически сезон, подсети вицепремиерът.

Имаме предложение за промени в разпоредбите за приемане на " синя карта " за висококвалифицирани експерти, кандидатстващи да работят в страната. Заедно с президентството, и по тъкмо с вицепрезидента Илияна Йотова, и с Министерството на правораздаването се разискват промени в Закона за българската поданство като срокът аз неговото приемане да се понижи до шест месеца, сподели Валери Симеонов.

Той изрази вяра за Коледа да бъде пуснат полет до Одеса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР