Това каза премиерът Бойко Борисов по време на конференцията Бизнесът

...
Това каза премиерът Бойко Борисов по време на конференцията Бизнесът
Коментари Харесай

Всички Впериха Тревожен Поглед! Бойко Борисов С Много Важна Информация За Заплатите На Българите!

Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на конференцията " Бизнесът и държавното управление в един тим ", проведена от Български конгрес на бизнес водачите " (БФБЛ).

Във връзка с контрабандата на цигари Борисов подсети, че е била 34 % и бюджетът се е пълнел с по 2 милиарда лв. по-малко. Сега контрабандата е под 7%. Цигарите са най-бързо превъртащата се стока и беше доста мъчно да координираме хората, които да се борят с контрабандата. Същото се случи с алкохола, в този момент го вършим с горивата, изясни министър председателят.

В борбата с контрабандата мисля, че надделяхме. Обаче за два месеца служебно държавно управление и приходите паднаха с 200 милиона лв., добави Борисов.

Той напомни, че когато са се заели с еврофондовете, усвояването било 0,48 %, в този момент сме били 7-ми и 20 страни в Европейски Съюз са след нас.

Радвам се на вложенията, които се вършат в този момент, тъй като те са в фабрики. Преди имаше директни вложения, които директно се закачаха на електромерите на хората и страната ги дотираше, сподели министър председателят. Това не са вложения, тъй като ние предходната година платихме 1.2 милиарда лв. субсидии за тях, сподели той.

Сега увиваме с фолио оборудването, пристигнало на площадката в Белене, добави Борисов.

Променихме над 100 закона за понижаване на административната тежест и ще се оправим и с този проблем, сподели Борисов.

Намаляваме натиска в туризма с фрагменти извън, само че нашите хора отиват да работят в други страни - не може ли да създадем по този начин заплатите, че хората да си остават тук, попита Борисов участниците в срещата.

По думите му имаме неуместна обществена политика, тъй като плащаме за всичко и на всички места.

Като приоритет ние слагаме образованието, въпреки че в една страна всичко е приоритет, съобщи Борисов.

Заделили сме 700 млн. лв. за по-високи заплати през идната година в случай, че в бюджета за тази година тези пари са били 115 млн. лв., посочи министър председателят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР