Това каза пред Националното радио политологът проф. Евгений Дайнов. “Мисля,

...
Това каза пред Националното радио политологът проф. Евгений Дайнов. “Мисля,
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: ИТН – хашлаци от крайния квартал, дошли в града да разритат нещата, а не да ги подобрят

Това сподели пред Националното радио политологът проф. Евгений Дайнов.

“Мисля, че трите партии, които останаха от четворната коалиция в акцията – Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, ще вършат предизборна акция не от нормалния вид – „ ние ви представляваме, гласувайте за нас “, а ще създадат акция споделя – „ вижте, ние започнахме да вършим потребни неща, дайте ни опция да ги продължим “.

„ Не мога за момента да си показва каква акция ще вършат ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Възраждане “ и Има Такъв Народ ще вършат акция от вида – „ помогнете ни да влезем в Народното събрание и да ги наритаме тези, които са там “.

“БСП може да уточни повдигането на пенсиите като положително начало, контролът върху цените на електричеството, което може да направи и Политическа партия. Политическа партия може да уточни невиждан растеж на електричеството, всевъзможни такива обществени моменти. Политическа партия може да уточни невиждан растеж на индустриалното произвеждане – максимален в цяла Европа. Демократична България може да каже същото, добавяйки откачането от съветски газ – „ откачихме се и не се случи злополука “, могат да кажат от партията. Те могат с цялостно право да кажат, че в областта на екологията за шест месеца бяха оповестени повече предпазени територии, в сравнение с за предходните 25 години. Всеки има какво да постави на масата “, показва още той.

„ Ще изтъквам философа Марк Оуенс. Според неговите размисли въпросът, който би трябвало да си зададе гласоподавателят, наподобява по този начин: „ Какъв човек бих желал да бъда “. Нека огледат добре играчите на политически пазар и да си кажат – „ ето тези хора ще създадат политическата сцена по този начин, че да съм оня човек, който желая да съм “, поучава проф. Дайнов.

„ Разговорът за президента Радев е малко присъщ, характерен за България, неуспех. Само преди една година той изглеждаше като лицето на волята на множеството българи да се престане с безобразията от 90-те години и да се тръгне уверено в посока Европа. Той беше лицето на това нещо. След поредност от невероятни лупинги той наподобява като плашещото лице на опцията България да бъде върната в послушание на Путин, което е смайващо. Такива неща сме виждали в българската политика, само че като че ли бяха останали в предишното “, изясни политологът.

Според него обществената мрежа Facebook в България е „ отровният двойник на диалога “:

„ Разговорът сред индивидите тече, когато се гледат в лицата. Когато са във Facebook, индивидите не се гледат в лицата. Това изкривява всички диалози. Разговорите в мрежата са доста по-крайни и враждебни, в сравнение с биха били, в случай че обсъждащите бяха в една и съща стая. Не вярвайте на това, което четете във Facebook, хората не са груби и рискови “.

„ Не би трябвало да се вършат заключения на база обществени мрежи “, акцентира той и добави: „ Дали Демократична България и Политическа партия би трябвало да се явят дружно на тези избори. Естествено, че би трябвало да се явят дружно, само че те се двоумят, тъй като четат във Facebook, че и от страните на двете партии има някакви страшни викове срещу обединяването. Първо, това са хора, които, в случай че ги питаш отвън Facebook, могат да ти кажат нещо напълно друго. Второ, хората, които по принцип са деструктивни, са доста дребен % “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР