Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов при

...
Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов при
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП никога няма да предаде миналото си и от историята ще вземе жарта, а не пепелта

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов при откриването на полемиката „ 130 години проведено социалистическо придвижване в търсене на социализма на XXI век “, която се организира в Казанлък.

Той цитира Георги Кирков: „ Никакви доводи за запазването на някакво си „ единение “ и „ целокупност “ в партията, които в действителност към този момент не съществуват, тъй като не могат да съществуват, не би трябвало да ни занимават и смущават, когато пред нас стои виталният въпрос, по какъв начин да спасим най-хубавите и най-преданите сили на партията, които се давят и задъхват в една навалица от неустановени детайли и озлобени сърца, а дружно с това и посредством това да спасим самата партия от бездна и погинване “.

„ Убеден съм, че ще намерим излаз от задънената улица. Вярвам в това. Само би трябвало да тръгнем напред “, съобщи Паргов.

Според него Българска социалистическа партия не може да бъде третостепенна политическа мощ, на трето място в Народното събрание, партия на третата възраст.

„ В тези времена на невижданата международна рецесия на неолиберализма и колапса на консерватизма остава единственият вероятен и удобен излаз: демократичният социализъм – като полезности, общество и бъдещо положение на света “, смята ръководителят на столичната организация на партията.

По думите му към този момент 130 години, седем генерации изтеглят веригата на времето и си предават щафетата на българския социализъм.

„ След броени часове ние, българските социалисти, още веднъж ще се съберем на Бузлуджа, с цел да отдадем респект към създателя, теоретика и стратега на българския социализъм Димитър Благоев и на неговите първоапостоли на този блян “, посочи Паргов.

Той сподели, че е било мъчно да бъдеш социалист през 1891 година Трябвало е, по думите на Благоев, човек да има здрави нерви и дълбока религия в неотвратимостта на социализма, с цел да издържи и да продължи.

„ Трудно е да бъдеш социалист през днешния ден, в 2021 година. Да продължаваш, да стоиш и да строиш. Да градиш върху руините на личната си история и да вярваш, че „ …животът ще пристигна по-хубав от ария, по-хубав от пролетен ден... “. Да преодоляваш лъжите, клеветите, политическото двуличие. Да се противопоставяш на самозванците, продажниците и кариеристите, подготвени да продадат вековния ни блян за една чиния леща… ", уточни в словото си водачът на Българска социалистическа партия – София.

„ Впрочем, както е известно, в историята на напредъка няма лесни пътища. Важното е да следваш вярната посока и да вървиш напред “, безапелационен бе Калоян Паргов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР